Marti 29 Noiembrie

Certat de Ponta, Vosganian a renunțat la DISPONIBILIZĂRILE masive din companiile de stat

 

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a retras de pe site-ul ministerului proiectul de disponibilizare din cele 16 companii de stat din sectorul energetic. Vitor Ponta ”l-a tras de urechi” când au auzit despre această propunere.

 

Acest proiect de ordonanţă a fost inclus în programul legislativ al Guvernului. Aşadar, discuţia în legătură cu acest proiect nu este neprevăzută. Ministerul Justiţiei ne-a şi trimis avizul favorabil în legătură cu acest proiect, numai în chestiunile ce ţin de tehnica legislativă. În fapt, această ordonanţă reia într-o anumită măsură textul ordonanţei 116 din 2006 care a suportat câteva modificări succesive. Motivul pentru care ministerul a făcut o formă consolidată a ordonanţei a fost acela că OUG cuprinde câteva elemente noi ce ţin de evoluţia legislaţiei”, a spus Varujan Vosganian.

 

Cei care au solicitat ca acest act normativ să fie urgentat au fost reprezentanţii sindicatelor. Există şi unele documente la minister. Orice sistem economic presupune şi disponibilizări şi angajări”, a mai precizat ministrul.

 

Cu toate acestea, Victor Ponta l-a simat pe Vosganian să retragă de pe site -ul oficial al Ministerului Economiei acest proiect. ”Executivul nu a discutat şi nu a aprobat un astfel de proiect. Proiectul afişat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului României şi nu este susţinut de acesta. Prin urmare, primul-ministru i-a cerut Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul ministerului şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului”, precizează reprezentanții Guvernului.

 

Victor Ponta a negat că s-ar face disponibilizări în cele 16 companii de stat din sectorul energetic. ”Zeci de mii de oameni stau şi aşteaptă că încep concedieri, ori nu încercăm decât să păstrăm în vigoare o reglementare din 2006”, a spus Victor Ponta, la ședința de guvern.

 

Dacă eu vin în faţa dvs. având un patrimoniu salarial de sute de mii de angajaţi şi v-aş spune că nu intenţionăm să concediem pe nimeni, dvs. m-aţi crede? Statul se dovedeşte un patron mai îngăduitor şi zice, dacă în societăţile pe care le administrez apare o astfel de situaţie, angajaţii să ştie că au aceste drepturi”, a spus și Varujan Vosganian. 

Comentarii Facebook