Ce spune Gabriela Firea despre Boc și Primăria Cluj-Napoca: Cineva îi face un deserviciu


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, dacă Primăria Cluj-Napoca are mai mulți bani decât poate cheltui, este un management care nu e bun.

Îmi pare foarte rău, eu am fost la toate ședințele Asociației Municipiilor în care dl. primar Boc a vorbit despre faptul că municipiile pierd în acest an bani, că a pierdut și municipiul Cluj. Toate municipiile au pierdut anul acesta bani prin Legea bugetului național, toate primăriile au avut de suferit prin faptul că acea ordonanță care a făcut în așa fel încât să trebuiască să refacem toate contractele cu constructorii care lucrează acum la șantierele din țară, ordonanță care înțeleg că va fi declarată de la Bruxelles ca ajutor de stat și va fi desființată (ordonanța cu creșterea salariului minim pentru domeniul construcțiilor - n.r.). Toate primăriile o duc prost, nimeni nu este pe profit”, susține Gabriela Firea, conform Digi 24.

Sunt și cofinanțările europene, dacă este cineva care nu face execuția și rămân bani la sfârșitul anului excedent bugetar, acei bani pot fi luați oricând de către Ministerul de Finanțe, deci o primărie nu are cum să stea cu bani în cont, ei trebuie să ruleze, să se asigure să se plătească toate serviciile publice și se se achite toate investițiile. Prin urmare, dimpotrivă, eu spun că cine a dat acest mesaj îi face un deserviciu dlui primar Boc, pentru că un primar care stă cu banii în cont și nu-i folosește la investiții nu înseamnă că poate fi declarat un bun manager”, a punctat primarul general al Bucureștiului.

La observația că Primăria Clujului nu este totuși în faliment și nici aproape de faliment, Gabriela Firea a spus că ”Guvernul României, prin Ministerul de Finanțe, probabil nu i-a tăiat o sumă atât de importantă în luna decembrie Primăriei din Cluj și nici în ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai și așa mai departe”.

Emil Boc a spus și în 2018 și în 2019, cî municipiul Cluj-Napoca a pierdut și va pierde 22 de milioane de euro pe an, venituri care ar fi trebuit să vină ca și cotă din impozitul plătit de clujeni la bugetul de stat. 


Comentarii Facebook