Ce spune Dacian Cioloș despre efectul BREXIT asupra românilor din Marea Britanie

 

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la RRA, că ieșirea Britanii din UE poate genera şi oportunităţi pentru România.

 

UE are nevoie să evolueze. Indiferent de rezultatul referendumului, o astfel de dezbatere ar fi fost necesară. După extinderea de la 15 la 28 de state membre, UE ar fi avut nevoie de o astfel de dezbatere, pentru că e clar că din punct de vedere instituţional nu poate funcţia cu 27-28 de state cum funcţiona cu 15”, a spus premierul.

 

Pe termen scurt, impactul economic al acestui proces este gestionat. Pe termen mediu şi lung va depinde. Indiferent cum se va derula acest proces, şi Marea Britanie va avea interesul să rămână conectată la viaţa comună", a spus Cioloş.

 

Prim-ministrul a susținut încă o dată că cetăţenii români din Marea Britanie nu vor avea de suferit în acest moment, pentru că nu se va schimba nimic în privința regulilor, până la ieşirea de facto a Regatului Unit din UE. 

 

Despre România, Dacian Cioloş a spus că ”nu putem trăi mai bine în afara UE”, fapt de care se vor convinge și britanicii. ”Cu cât eşti mai singur, cu atât eşti mai slab”, a adăugat el.

 

Cioloş a spus însă că există şi oportunităţi ”politice şi geostrategice”. ”În acest context de regândire a funcţionării UE, România, care s-a tot plâns că punctele de vedere pe care le are nu sunt suficient integrate şi ascultate la Bruxelles, acum vom avea oportunitatea să le susţinem”, a spus premierul. El a adăugat că şi deţinerea de către România a preşedinţiei Consiliului UE va face ca ţara noastră să poată juca ”un rol formal în redefinirea UE”, conform news.ro.

Comentarii Facebook