Ce salariu încasează Alin Tișe de la Consiliul Judeţean Cluj


Președintele Consiliului Județean Cluj a declarat în cadrul unei conferințe de presă că bugetul general, propriu al județului Cluj, este de 1,5 mil lei,  aproximativ 57% din această sumă merg pentru dezvoltare, iar 43% pentru funcționare. 

Tișe spune că instituția Consiliului Județean se confruntă cu cheltuieli mari de personal, însă salariile sunt stabilite de către parlament și ele „nu pot fi decât onorate”. 

Avem cheltuieli mari de personal, după cum știți salariile în instituțiile publice au crescut foarte mult. În momentul de față, salariile de personal sunt 53% din buget, la care adăugăm bunurile și serviciile 28% și finanțările nerambursabile 6%. Sunt salarii pe care parlamentul le-a stabilit prin legi, ele nu pot fi decât onorate”, a explicat Tișe. 

Întrebat de jurnaliști, cine are cel mai mare salariu la Consiliul Județean Cluj, Alin Tișe a recunoscut că președintele.

Dacă vorbim de aparatul Consiliului Județean fără de concentrate, adică fără instituțiile subordonate, cel mai mare salariu este salariu președintelui, care este în jur de 13 mii și ceva, nu vreau să greșesc. Acesta este salariul președintelui Consiliului Județean”. 

Președintele Consiliului Județean a subliniat ulterior că foarte aproape sunt salariile celor doi vicepreședinți și salariile directorilor din Consiliul Județean, în jur de 10.000 lei. Însă, există și directori care pot avea și 20.000 de lei brut. 

Comentarii Facebook