Duminica 28 Aprilie

Ce părere are Emil Boc despre turnul de 40 de etaje și cum se ascunde în spatele ”specialiștilor”


Primarul Emil Boc se spală pe mâini de responsabilitatea pe care i-a conferă funcția de primar și spune că așteaptă să vadă ce părere au specialiștii despre blocul de 40 de etaje propus la intrare în Cluj-Napoca, păe Bulevardul 1 Decembrie 1918, lângă Cora.

În acea zonă sunt propuse mai multe blocuri turn, între care unul de 40 de etaje. 

Multe dintre propunerile care vin mai nou, doresc să se orienteze pe verticală pentru a crea cât mai multe spații publice pe dimensiune orizontală: parcuri, zone de agrement, parcări, park and ride. Zone care să extindă spațiul public. E una dintre opțiuni. Să nu te mai concentrezi pe orizontală și să împânzești tot spațiul cu betoane, te concentrezi pe verticală ca să creezi mai multe spații care genereze spații. Vom vedea care este părerea specialiștilor. Totul este transparent”, a declarat primarul Emil Boc, la o emisiune pe Facebook.

Chiar dacă spune că el nu are nicio atribuție în luarea unei decizii, conform legii orice proiect va fi supus votului în Consiliul Local, pe care Emil Boc îl domină cu autoritate, având cei mai mulți consilieri locali. 

Analiștii susțin că, prin ascunderea în spatele ”specialiștilor”, Emil Boc se protejează de anumite critici care îi pot fi aduse pentru proiectele care au sluțit orașul, cum este și turnul de 25 de etaje de la intrare în Cluj-Napoca, dinspre Florești, turn care este plantat acolo, într-un mod total inestetic, pe o arteră desemnată drept cea mai circulată din România.

În plus, turnul de 25 de etaje construit de omul de afaceri Radu Vlas, proprietarul complexului Leul, și apropiat al PNL -ului, nu aduce nicio dezvoltare oe orizontală prin parcuri și zone de agrement, ci exploatează o zonă foarte bună a orașului. Un apartament la ultimul etaj, în acest turn, a ajuns să coste 500.000 de euro.


Comentarii Facebook