Ce le spune Boc „istericilor” care comentează betonarea orașului: „Europa nu finanțează decât proiecte care îmbunătățesc spațiul pietonal”


După nenumărate polemici care au apărut în spațiul public referitor la betonarea excesivă a orașului Cluj-Napoca, Emil Boc își menține poziția. Totul merge conform planului, iar Europa, potrivit declarațiilor edilului, „nu finanțează proiecte care îmbunătățesc spațiul pietonal”.

După ce mai mulți clujeni au comentat „marea de granit” de pe strada Kogălniceanu, Emil Boc, a vorbit, vineri, despre acest subiect și a ținut să facă unele precizări.

Europa nu finanțează decât proiecte care îmbunătățesc spațiul pietonal și spațiul verde. Calitatea vieții se măsoară în spațiu pentru pietoni, mai puțină poluare din partea mașinilor și mai mult spațiu verde. Credeți că am trece de furcile caudine ale programelor de finanțare ale Europei? Așa că îi invit pe oameni să se uite cu calm, să vadă proiectul, să aștepte să fie finalizat”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a mai precizat că, în cadrul proiectului de modernizare a străzilor din zona de sud a centrului, urmează să se planteze mai mulți copaci decât existau înainte. Amintim că valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei - aproximativ 10 mil. Euro.

Boc despre calitatea lucrărilor de la Teatrul Național: Sunt isterici, care caută un colț de piatră și zic „Domnule, aici nu e în regulă!”

Amintim că Boc i-a numit „isterici” pe cei care comentează și slaba execuție a lucrării din fața Teatrului Național. Două luni mai târziu, însă, muncitorii au revenit pe șantier să corecteze lucrările de mântuială făcute în fața Teatrului Național.

Trebuie apreciat că ne-au făcut funcțional platoul din fața Teatrului Național, pentru a sărbători Ziua Națională.

Recepția lucrărilor nu este făcută. Aceasta se va face după data de 31 decembrie. Nu se recepționează nicio lucrare până când totul nu este în regulă. Așa cum pe Bulevardul 21 Decembrie, chiar dacă se circulă, nu e recepționată toată lucrarea. Așa se face peste tot. Mai vezi câte un isteric, care caută un colț de piatră și zice ”Domnule, aici nu e în regulă!”. Da, nu e în regulă pentru că nu e gata lucrarea. Discutăm când e recepționată și vom putea spune cum arată. Până atunci acesta e mersul lucrurilor. Așa e și când te muți într-o casă nouă, chiar dacă nu ai terminat de făcut unele detalii, îți aduci o parte din mobilier ca să poți să stai temporar. 

Așa facem și noi. Temporar am făcut ca să putem organiza Ziua Națională în Piața Avram Iancu, pentru că acolo e simbolistica adevărată a ceea ce înseamnă ziua de 1 Decembrie, iar acum avem platoul funcțional. Recepția se va face după data de 31 decembrie și la faza de recepție lucrurile care nu sunt în regulă vor fi corectate. 

Trebuie să știe oamenii aceste lucruri, pentru că trăim într-o lume în care este atât de multă dezinformare, atât de mult hate speech, agresivitate, în care nu se mai scriu știri pozitive, pentru că toată lumea se concentrează pe știri negative. Eu înțeleg că acestea aduc rating, dar dacă promovăm răutatea, asta vom avea între noi. Mai cultivați și partea bună a lucrurilor, pentru că avem nevoie de liniște și speranță că vom trăi într-o societate mai bună. Trebuie spus numai adevărul”, a explicat primarul Emil Boc, la Ziua Live.

Comentarii Facebook