Clujeanul Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, decorat de președintele Zelenski. Ce semnifică ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept


Senatorului social-democrat Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, i-a fost înmânat Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept gradul III, de către Ambasadorul ucrainean în România. 

Dîncu a primit distincția „pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, susținerea suveranității de stat și a integrității teritoriale a Ucrainei și contribuția semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume".

Președintele Volodimir Zelenski a semnat în august anul trecut Decretul pentru decorarea lui Vasile Dîncu, pe atunci ministru al Apărării. Au mai primit distincția lideri mondiali, precum Antony Blinken, Josep Borell, Charles Michel și Ursula von der Leyen.

Declarația că Ucraina nu luptă doar pentru ea ci și pentru alte țări din Europa nu este deloc o exagerare. Este prezentarea faptelor și vedem înțelegerea profundă din partea tuturor națiunilor din Europa, că asta se face în Ucraina pentru a fi apărată pacea în Europa. Mulțumesc încă odată României și românilor pentru sprijinul acordat ucrainenilor din prima zi. Vedem acest ajutor și asistența cuprinzătoare în diferite zone și niveluri, cum ar fi guvern, parlament, mediul de afaceri, la nivelul societății și al civililor care au venit la graniță și au ajutat cum au putut în fiecare zi”, a spus Igor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în România.

Ce semnifică ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept

Potrivit legilor din Ucraina, acest ordin se acordă doar persoanelor care au dat dovadă de curaj, și au adus merite deosebite „statului și poporului națiunii ucrainene”.

Se acordă pentru servicii deosebite aduse statului și poporului națiunii ucrainene în domeniul construcției statului, consolidării prestigiului internațional al Ucrainei, dezvoltării economiei, științei, educației, culturii, artei, asistenței medicale, pentru activități caritabile, umaniste și publice remarcabile”, se arată în legea ordinelor și medaliilor a Republicii Ucraina.

Comentarii Facebook