Ce le spune Boc clujenilor nemulțumiți că se construiește haotic și sunt multe șantiere: Să se implice în dezbaterea proiectelor


Primarul Emil Boc spune că oamenii nemulțumiți că sunt prea multe șantiere și că se face totul haotic ar trebui să se implice în aprobarea acestora și să spună înainte de emiterea autorizației de construcție, dacă ceva este în neregulă. 

Întrebat ce are de gând să facă, edilul a spus că: ”Nimic, numai ținerea sub control prin aprobare. Oamenii trebuie să știe că pot fi parte, dacă doresc, la procesul decizional, încă înainte ca primul punct pe hârtie să fie pus. Când cineva vrea să construiască o casă sau ceva, trimite la Primărie proiectul. Noi îl punem pe site și anunțăm că acolo vrea cineva să facă o construcție. Stă pe site 30 de zile, să se uite lumea. După ce sunt trimise observații scrise, facem Comisia Tehnică de Urbanism. Acolo intră în furcile caudine. Acolo se măsoară și se spune că nu respectă POT, CUT, nu are școală, creșă, grădiniță, nu are parc, puncte gospodărești îngropate, nu are loc pentru biciclete, pentru mașini electrice, portabilitatea arterei este mai mică și trebuie să lași mai jos numărul de apartamente. Acolo intră în furcile caudine. Îl măcelăresc. Este publică comisia. Vecinii care sunt în preajmă de drept sunt informați, iar alții care doresc pot să participe. 

Totul este public. Presa transmite de acolo. Se dau răspunsuri de către specialiști. Totul se face în funcție de lege. Se mai resping și dacă trece de Comisia de Urbanism, proiectul merge pentru pregătirea ședinței de Consiliul Local, iarăși se pune pe site și mai stă 40 de zile și, dacă cineva dorește, poate cere dezbatere publică. Se mai poate dezbate o dată. 

Ultima etapă este în Consiliul Local și oamenii pot veni să spună. Sunt cinci situații în care oamenii pot veni să spună ce au pe suflet. Nimeni nu face totul public, așa cum facem noi. Am avut ședințe care durează 5 - 8 ore. Acestea sunt mecanismele și oamenii trebuie să se implice atunci”. 

Comentarii Facebook