Câte locuri sunt în creșele Clujului. La cea de pe Meziad se lucrează de doi ani și jumătate


Clujul are 1397 de locuri la creșă, dar nevoia este de câteva ori mai mare. Oamenii ajung la creșele private, deoarece nu se fac destule unități publice la timp.

Numai la creșa de pe Meziad se lucrează de doi ani și jumătate, iar viceprimarul spune că e bine, pentru că s-a făcut economie. 

În anul 2007, când Primăria a preluat creșele de la Ministerul Învățământului erau 6 crește, cu 375 de locuri. În acest moment avem 18 crește, cu 1397 de locuri. În ultimii 2 ani am dat în folosinta 3 crește. În acest moment mai este o cresa în construcție pe strada Meziad și alte 2 creșe în fazele de obținere a documentatiilor necesare pentru construire (una pe str. Negoiu și una pe str. Parcul Feroviarilor). De asemenea, nu există aprobat nici un ansamblu imobiliar, de mari dimensiuni fără condiția constituirii de creșă sau grădiniță (după caz).

Avem 1397 de locuri totale în creșe. Avand in vedere reglementările legale în vigoare, în pandemie, anul acesta am pus la dispoziția 821 de locuri din care: locuri disponibile 652 de locuri și 169 locuri sunt pentru copiii care nu au împlinit varsta de 3 ani și care mai merg încă un an la cresa”, a precizat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, într-o discuție cu clujenii, pe Facebook.

Despre creșa de pe strada Meziad, clujenii i-au spus că se lucrează de trei ani. ”Lucrările au început în data de 10.02.2020. Lucrările au fost suspendate pentru 6 luni perioada in care am reusit sa obtinem o finanțare de la Guvern prin CNI în valoare de 1,2 milioane euro. Am făcut economie la bugetul local cu acești bani”, a spus Tarcea.

Lucrările au început înainte de 2020, mie-mi spuneți, care locuiesc vis-a-vis? S-a făcut fundația s-au oprit lucrările. S-a reînceput construcția la zidărie, în toamnă s-au oprit din nou lucrările. Acum iar se mai lucrează, numai noi știm ce calvar tragem cu gălăgia care o fac muncitorii. Nu se respectă nici ora de liniște măcar”, i-a transmis o clujeancă.

Comentarii Facebook