Cât va costa NOUL parc sportiv Cartodrom. Suprafața verde va fi de 6 ori mai mare decât la Iulius Parc, dar nu va include și lacul 2 - FOTO

 

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului ”Complex de agrement în baza sportivă din cartierul Gheorgheni” arată că suma care va fi investită de Primăria Cluj-Napoca în baza de la Cartodrom este aproape 4,5 milioane de euro.

 

Consilierii locali vor dezbate în ședinta de joi, 14 noiembrie, oportunitatea demarării acestui proiect și aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Construire Complex de agrement în baza sportivă din Cartierul Gheorgheni, str. Alexandru Vaida Voevod din municipiul Cluj-Napoca”. 

 

Terenul pe care se propune amenajarea este proprietatea Municipiului Cluj în administrarea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, are suprafaţa de 93.659,50 mp şi este situat în intravilan şi în afara perimetrului de protecţie a valorilor istorice şi de arhitectural urbanistice, la limita Cartierului Gheorgheni.

 

Amenajările constau în realizarea de alei şi piste (alergare, role şi ciclism), diverse terenuri sportive (fotbal, tenis, baschet, beachvolei, badminton, skate, escaladare, fitness), loc de joacă pentru copii, precum şi a unui parc cu dotări, painball, amfiteatru în aer liber, zonă verde cu plante perene şi în zona terenurilor sportive, zonă împădurită, clădiri: polivalenta, alimentaţie publica, administraţie, suprafeţe carosabile, spaţii de circulatie, drumuri de incintă, platforme parcări, împrejmuiri şi accese, iluminat exterior (ambiental), reţele de apa şi canal, racorduri.

 

Valoarea lucrărilor, conform studiului de fezabilitate întocmit de catre SC CIVITAS PROIECTARE SRL, este de 22.085.850 lei, din care partea de Construcţii şi Montaj 15.650.025 de lei fără TVA.

 

Baza de agrement va avea o stradă, parcări, ale și alte platforme betonate în suprafață de 13.485 de mp, terenuri sportive, piste alergare, ciclism, role, fitness și locuri de joacă pe o suprafață de 13.383 mp, o suprafață verde cu gazon și pădure, pe64.735 de mp (față de 10.000 de mp câți sunt la Iulius Park).

 

Finanțarea se va face din fonduri locale, iar de la demararea lucrărilor totul va fi gata în 6 luni. 

 

Suprafața totală a bazei de agrement este de 93.659 de mp.

 

 

Foto: Parcul propus de arhitecți

 

Clujul ar putea avea un parc de câteva hectare în Gheorgheni, care să rivalizeze cu Central Park din New York

Comentarii Facebook