Cartarescu: Ponta, cel mai prost demagog al PSD-ului


Mircea Cartarescu a declarat ca Victor Ponta, presedintele PSD, este cel mai prost demagog al PSD.

"Doua nimicuri, cel din parlament si cel de pe strada, s-au reunit ieri intr-o imagine emblematica pentru golul istoric in care traim", a scris Mircea Cartarescu, despre mitingul si motiunea de miercuri.

"Caci nu stiu, in acest moment, sa avem un guvern, nici nu stiu sa avem un popor. In acest moment nu avem nimic, nici în institutiile statului, nici in strada, nici in sediile partidelor, nici in ambasade, nici in creiere, nici in frigidere. Niciodata, dar absolut niciodata in istoria acestei tari neantul cioranian n-a fost mai desavarsit.(...) L-am vazut pe copilul batran Ponta, acest produs nesarat al nomenclaturismului la a treia generatie, acest nepot al lui Iliescu si fiu al lui Nastase, conducand multimile ca un Coriolan Draganescu in cea mai tampita montare dupa Caragiale facuta vreodata. Ponta inconjurat de huliganii Stelei - iata noua imagine a noii revolutiuni. Ponta cu tricolorul la gat, manjind si acest ultim simbol al mandriei noastre de sine, aruncandu-l si pe el in batjocura si derizoriu. Ponta, cel mai prost demagog al PSD-ului, cel mai cusut cu ata alba", a scris Cartarescu intr-un editorial publicat de Evz.

"Este de neinteles cum PSD-ul insusi il rabda pe Ponta in fruntea lui, afara numai daca nu-l cred un inofensiv om de paie al puternicilor din umbra. Dupa ce epocile Iliescu si Nastase s-au dus, acest partid, altadata macar odios, periculos, redutabil in felul sau, a ajuns pe mainile unor marionete de care te-apuca rasu’-plansu'", a mai scris Cartarescu.

Comentarii Facebook