Care este stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania: Pentru tunelul Meseș se depun proiectele de execuție în 2021


Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus la Cluj că lucrările la Autostrada Transilvania este pe o traiectorie bună.

De la ultima vizită la Cluj am reușit să dăm în trafic 25 de kilometri din Autostrada Transilvania. De asemenea, am semnat contracte pentru 110 kilometri din Autostrada Transilvania, contracte de proiectare și execuție. Suntem în pregătire cu ultimele două secțiuni din Autostrada Transilvania, în pregătirea licitației: Poarta Sălajului - Nușfalău, inclusiv tunelul Meseș (se depun ofertele în ianuarie 2021), iar pentru ultima secțiune pe care am scos-o la licitație, mă refer la Suplacu de Barcău - Chiribiș, cei 26 de km. Avem pentru săptămâna viitoare termen pentru publicarea anunțului în SICAP pentru a ști data până la care se depun ofertele.

Cu acești 67 de km din Autostrada Transilvania, pentru care s-a lansat licitația, spunem noi că am lansat Autostrada Transilvania pe o traiectorie sigură de implementare”, a spus Lucian Bode.

Proiectele sunt finanțate din fonduri europene, care trebuie cheltuite până în 2026, ceea ce este o mare provocare.

Proiectele sunt finanțate din programul național de recuperare și reziliență și au condiții speciale. Este obligatorie finalizarea lor până în 2026. 

Vreau să subliniez că în următorii patru ani printre proiectele cu impact major asupra Clujului, care se vor finaliza se numără 160 de km din Autostrada Transilvania, 24 de km din Sebeș - Turda, lotul 2, respectiv ceea ce ne-am angajat să finalizăm legătura de cinci km de la Mărtinești”, a mai spus Lucian Bode.

Comentarii Facebook