VESTEA CEA MARE: România liberală – statul fără corupție (P)


În cel mai recent și relevant document care reflectă noua atitudine a statului român față de problema corupției, Strategia Națională de Apărare pentru 2020 – 2024, adoptată de CSAT în luna iunie și trimisă Parlamentului spre aprobare, tema corupției nu mai este prioritate națională. Este ascunsă printre cuvinte și paragrafe cu exprimări docte. Președintele Klaus Iohannis anunțase, pe 27 mai, că proiectul Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 are la baza ”conceptul unei Românii normale”, al unei țări care, ”prin instituții democratice puternice, își protejează și își apără toți cetățenii”.

Sigur, acum este guvernul Șefului și corupția nu mai ucide, rețele de trafic funcționează, poate, în beneficiul bunăstării unor categorii de populație, iar România devine normală ca o consecință a definirii ei ca normale. 

Administrația din Suceava, liberală de mulți ani, este exemplul cel mai bun: a gestionat exemplar pandemia, din punct de vedere sanitar, a organizat convoaiele de români care au plecat la cules de sparanghel, iar acum vedem reforma obținerii rapide a permiselor auto. Pe altele, probabil, le vom afla în viitor. Inițiativa privată bate birocrația rațională a statului? 

Să votăm rațional, nu pentru normalitățile din discurs! 

Vasile Dâncu, 

Președintele Consiliului Național al PSD

Candidat la Senatul României


Material publicat de SC DHC MEDIA NET SRL, la comanda PSD Cluj, cod mandatar: 11200020

Comentarii Facebook