Candidatii USL vor fi desemnati in urma unor alegeri preliminare la care vor putea participa toti cetatenii


Candidatii USL la alegerile locale si parlamentare din luna iunie vor fi desemnati in urma unor alegeri preliminare care vor fi deschise tuturor cetatenilor si nu doar in interiorul uniunii.

"Pana in iunie, cand ar fi trebuit sa avem alegeri locale, USL isi va desemna toti candidatii pentru alegerile locale si parlamentare. Vom trece printr-un proces de validare publica, poate fi numit de genul alegerilor preliminare deschise, deci nu in interiorul partidelor, ci cu toti cetatenii, dar care va presupune validarea candidatilor si identificarea celorlalti candidati", a declarat Victor Ponta potrivit Mediafax.

De asemenea Ponta a mai precizat ca actualii parlamentari ai PSD vor candida si la alegerile care urmeaza, insa doar daca vor trece de alegerile preliminare la care va participa si populatia.

De cealalta parte, liderul PNL Crin Antonescu a afirmat ca liberalii inca nu au luat o decizie in acest sens.

"Eu nu pot sa spun ce va face PNL, nu am avut aceasta discutie, decizie in forurile de partid, o vom avea. Personal, apreciez ca marea majoritate a parlamentarilor PNL pot candida din nou", a afirmat Crin Antonescu.

Comentarii Facebook