Călian acuză guvernarea USL că a aruncat în aer prețurile

 

Comisia Naţională de Statistică anunță că rata anuală a inflaţiei a atins un nivel record pentru acest an - 5,33%, cu mult peste estimarile BNR de 3,2 %. Acest salt a fost provocat de creşterea preţurilor cu 1,18% numai în luna septembrie.

 

USL şi-a încălcat promisiunile făcute înainte de a ajunge la guvernare, aruncând în aer preţurile prin majorări de la o zi la alta. Sărbătorile se apropie, iar preţul coşului de alimente creşte alarmant pentru fiecare român care îşi doreşte o masă de Crăciun.  Cel mai mult se va scumpi carnea de porc şi mezelurile, cu până la 15%, conform declaraţiilor făcute de reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, în condiţiile în care simbolul mesei de Crăciun pentru români îl reprezintă tăierea porcului.

 

Preţul alimentelor a crescut în luna septembrie cu cea mai mare valoare lunară din ultimii 10 ani, şi anume 2,3%. Am beneficiat de 7 majorări de preţuri la benzină şi motorină din luna mai şi până acum. În octombrire 2012 cartofii sunt mai scumpi cu 27%, ouăle s-au scumpit cu 8%, uleiul cu 6%. Estimativ, iarna va aduce facturi mai mari cu 35% - după liberalizarea preţurilor la energie.

Un adevărat haos provocat de inconsecvenţa Guvernului Ponta şi lipsa de respect faţă de cetăţeni”, apreciază deputatul Petru Călian.

 

Parlamentarul susține că mesajul politic al USL este în continuare ”Jos regimul Băsescu, venim noi şi reparăm nedreptăţile şi vă dăm salarii şi pensii mărite până la cer”. ”DE UNDE? De şase luni de când sunt la putere nu au guvernat cu adevărat nicio secundă, ci doar s-au luptat să pună mâna, să înrobească cetăţeanul de rând. Cerem guvernului Ponta (PSD) să fie mai preocupat de guvernare, astfel încât siguranţa alimentară a românilor, precum şi inflaţia alarmantă să fie ţinute sub control”, a mai spus Călian.

 

Petru Călian: UBB Cluj nu mai are bani de burse pentru că Ponta nu alocă bani

Comentarii Facebook