Petru Călian: UBB Cluj nu mai are bani de burse pentru că Ponta nu alocă bani

 

Deputatul clujean, Petru Călian, acuză Guvernul Ponta că nu alocă bani UBB Cluj pentru plata bursele de merit, de studiu şi de ajutor social.

 

Parlamentarul solicită public primului-ministru Victor Ponta (membru PSD), precum şi Ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu (membru PSD) să aloce fondurile necesare Universităţii ”Babeş-Bolyai” pentru bursele de merit, de studiu şi de ajutor social.

 

Ne aflăm la finalul celei de-a cincea săptămâni a anului universitar, iar conform regulamentului de acordare a burselor, până în acest moment trebuiau finalizate listele cu studenţii beneficiari ai uneia dintre cele trei tipuri de burse şi trebuia demarată procedura de virare a banilor pe carduri.

 

Din cauza întârzierilor în finalizarea proiectului de buget de către Guvernul USL, procesul de acordare a burselor stagnează într-o fază incipientă. Întrucât a doua prioritate a programului de guvernare USL constă în repararea inechităţilor sociale, observăm din nou o inconsistenţă între promisiunile Guvernului Ponta şi materializarea acestora”, a precizat Petru Călian într-un comunicat de presă.

 

Deputatul consideră că rezolvarea acestei probleme este imperativă ”cu precădere în cazul burselor de ajutor social, atât de necesare pentru asigurarea mijloacelor de întreţinere a studenţilor care se încadrează în această categorie. Solicit, în calitate de deputat şi membru al Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci al Camerei Deputaţilor, domnului prim-ministru Victor Ponta şi doamnei ministru Ecaterina Andronescu, să dispună de urgentă virarea fondurilor necesare pentru plata burselor”, a încheiat Petru Călian.

Comentarii Facebook