Buda îi declară repetenți pe Dragnea, Şova şi Horea Uioreanu: Terenul de la Aeroportul Cluj poate fi expropriat rapid

 

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat că terenul de la Aeroportul Internațional Cluj poate fi expropriat în regim de urgență, nefiind nevoie de blocarea lucrărilor de la pistă.

 

Buda susține că miniştrii Liviu Dragnea şi Dan Şova, prefectul judeţului Cluj şi pe preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, nu cunosc legea exproprierilor.

 

Îi declar repetenţi la legislaţie pe miniştri Liviu Dragnea şi Dan Şova, dar şi pe prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan şi pe preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. Nu m-ar fi preocupat acest subiect, dar este vorba de interesele Clujului, şi anume construirea pistei Aeroportului Internaţional. Le recomand să citească Legea nr. 255/ 2010, modificată în 2011 şi 2012, care se referă la exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Potrivit acestei legi, în 35 de zile orice teren din România pe care urmează să fie realizate lucrări de utilitate publică, cum sunt şi cele aeroportuare, poate fi eliberat şi pus la dispoziţia autorităţilor. Le voi înainta celor patru menţionaţi o adresă prin care să le descriu procedura exproprierii, există cadru legal, astfel încât lucrările la pista aeroportului să nu fie blocate de exproprieri”, a declarat Daniel Buda.

 

Vineri, 7 iunie, vicepremierul Liviu Dragnea a fost la Cluj și a vizitat pista, fiind extrem de nemulțumit de faptul că i s-a cerut ajutorul, cu fonduri de la București în luna aprilie, dar nu i s-a spus că exproprierile nu au fost făcute. Dragnea a precizat că a aflat acest lucru numai vineri, 7 iunie, și că acest lucru ar putea întârzia darea în folosință a pistei de 2.100 de metri în data de 15 octombrie, așa cum singur s-a angajat în luna aprilie. 

 

Vicepremierul Dragnea a făcut ”instrucție” la Aeroportul Cluj cu Uioreanu, Oleleu și prefectul Vușcan: ”Sunt ultra supărat!” - VIDEO

Comentarii Facebook