Vicepremierul Dragnea a făcut ”instrucție” la Aeroportul Cluj cu Uioreanu, Oleleu și prefectul Vușcan: ”Sunt ultra supărat!” - VIDEO

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a vizitat șantierul pistei de la Aeroportul Internațional Cluj, dar a fost extrem de nemulțumit de situația exproprierilor și a acuzat CJ Cluj că nu și-a făcut treaba.

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că este ”ultra supărat şi îngrijorat” de faptul că pista nu va fi gata în 15 octombrie și a acuzat Consiliul Judeţean Cluj că nu a spus nimic, la vizita din luna aprilie, despre exproprierile care trebuie făcute. Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA are nevoie de acest teren pentru a putea instala echipamentele de ghidare a avioanelor. 

 

Termenul de 15 octombrie trebuie respectat, aceasta fiind data la care noua pistă de 2.100 să fie funcţională cu tot cu instalaţiile aferente. Acum o lună şi jumătate când am fost aici erau mai multe probleme, în special legate de devierea unui pârâu. Sunt surprins acum pentru că atunci nimeni de la CJ Cluj nu a spus că ar fi o problemă cu exproprierile de teren. Vreau să discut cu cei de la CJ Cluj, care au nişte obligaţii financiare, faţă de constructor şi persoanele expropriate. Suntem puţin blocaţi la CJ Cluj şi trebuie să găsim o soluţie. Vreau să ştiu dacă este o problemă aici, dacă există surse de finanţare suficiente, pentru că dânşii nu s-au apucat să construiască o pistă de biciclete. Sunt probleme cu plata constructorului dar şi cu exproprierile, este o problemă de bani la exproprieri, şi de proceduri, şi nu înţeleg de ce se întârzie atât de mult. Există riscul ca termenul de 15 octombrie pentru darea în folosinţă a pistei de 2.100 de metri să nu fie respectat. Nemulţumirea mea este că am văzut o bâlbâială în acest proiect şi vreau să mă asigur că toţi angajaţii din CJ înţeleg că pista este prioritate zero pentru instituţie. Sunt îngrijorat de situaţie”, a spus Liviu Dragnea.

 

Pista de 2.100 de metri este importantă pentru companiile aeriene. ”Lufthansa a vrut să se retragă. Pusese serios problema să se retragă pentru că pista veche nu mai îndeplinea toate condițiile de siguranță. Asta a fost și motivația pentru care Consiliului Județean Cluj și conducerea Aeroportului au decis să înceapă construcția noii piste. Asta a fost și motivația pentru care noi am venit de la Guvern. Aeroportul Cluj are pentru noi o importanță strategică şi vrem să acordăm tot sprijinul necesar”, a precizat Liviu Dragnea.

 

Cu toate că au fost făcuți cu ”ou și cu oțet”, oficialii de la Consiliul Județean Cluj nu au reacționat. Singurul care a încercat să spună ceva a fost vicepreședintele Ioan Oleleu: ”Având în vedere volumul mare al exproprierilor a fost stabilită o strategie, ca acestea să aibă loc în mai multe etape. În momentul de faţă avem sumele necesare pentru a finaliza şi exproprierile. O parte dintre proprietari au acceptat să încheiem un acord astfel încât să ne permită accesul pe terenuri”.

 

Prefectul Gheorghe Vușcan, cel care ar fi trebuit să monitorizeze pentru Guvern această situație a încercat să aplaneze lucrurile, dar a fost urgent pus la punct. ”Noi stăm numai într-un mic blocaj generat de procedurile de expropiere și de sursele de finanțare. Vreau să văd care este situația. Trebuia să se implice mai mult (n.red. prefectul Gheorghe Vușcan) pentru că fiind aici știți cum stau lucrurile. Bănuiesc că sunteți în aceeași clădire cu Consiliul Județean? (Nu, a răspuns Vușcan). Bun, dar bănuiesc că nu mergeți cu metroul de la instituție la alta?”, a întrebat, inronic vicepremierul.

 

Un ziarist i-a spus că prefectul și-a întrerupt concediul pentru a participa la aceasă vizită, iar Dragnea a continuat, la fel de ironic: ”Deja este foarte grav, dacă și-a întrerupt concediul!”.

 

Vă promit că ne vom apleca mult mai direct asupra colegilor din Consiliul Județean. Cu înțelegerea dvs. am vrea să ne retragem pentru o discuție clarificatoare”, le-a spus Vușcan ziariștilor.

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a înceiat spunând că este ”ultra supărat”.

 

Lufthansa amenintă ca pleacă de la Cluj din cauza pistei deplorabile de la aeroport - VIDEO

Comentarii Facebook