Buda atenționează USL: Votul e mai tare decât glonţul. Asumaţi-vă că restrângeţi atribuţiile CCR


Deputatul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat că USL restânge atribuţiile CCR prin raportul adoptat de Comisia Juridică.

Stimaţi colegi, sigur că da, dumneavoastră deţineţi majoritatea şi puteţi să faceţi ce doriţi. Eu am mai spus de atâtea ori că votul este mai tare decât glonţul. Prin raportul pe care vi l-au propus colegii de la PSD şi de la PNL nu faceţi altceva decât restrângeţi atribuţiile CCR. Orice excepţie introduceţi în legea Curţii nu  face altceva decât să restrângă atribuţiile CCR. Vă asumaţi această responsabilitate în faţa opiniei publice, în faţa Europei”, a declarat preşedintele Comisiei Juridice de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Atât domnul preşedinte interimar Crin Antonescu cât şi domnul Victor Ponta au spus clar şi răspicat că vor respecta deciziile CCR. Ieri speram noi, cei de la PDL în naivitatea noastră că vom merge la Comisia Juridică şi vom da un vot foarte simplu, şi anume acela de respingere a OUG a guvernului prin care se restrângeau atribuţiile CCR”, a explicat democrat-liberalul, citat de Mediafax.

Credeam acest lucru pentru că nu credeam că o să existe un dublu limbaj, sau că nu credeam să existe o fractură de comunicare între cei doi lideri ai partidelor politice domnul Crin Antonescu şi domnul Victor Ponta şi grupurile parlamentare”, a mai afirmat Buda.

Nu mă gândeam că, colegii noştri de la PSD şi PNL nu au citit din raportul pe justiţie care va fi făcut public azi, dar în mod cert domniile lor aveau acces la draftul care circula în cancelariile europene unde se spune foarte clar stimaţi colegi şi anume 'pentru respectarea statului de drept şi a independenţei jsutiţiei Comsiia invită România să ia următoarele măsuri: să adopte imediat şi să publice OUG care să anuleze OUG numărul 38/2012 şi anume o OUG privind legii de organizare şi funcţionare a CCR'. Spuneam de o chestiune care era în mâna guvernului”, a încheiat preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda. 

Comentarii Facebook