Boc: Academicienii care analizează teza lui Ponta nu trebuie să își prostitueze titlul academic VIDEO


Primarul Clujului, Emil Boc, îi avertizează pe academicienii care analizează lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta să nu își prostitueze titlul academic.

Copiatul știm de la grădiniță că este interzis. Nu trebuie să spună un academician că este interzis copiatul sau că înainte de anul 2000 sau după anul 2000 este interzis copiatul. Copiatul este interzis de la cei 7 ani de acasă. Nu trebuie să ai norme speciale pentru așa ceva. Din acest punct de vedere, sper ca cei care sunt în comisiile de specialitate să nu își prostitueze titlul academic și să recurgă la soluții care nu au acoperire științifică. Cred că toți cei care au un titlu academic trebuie să lucreze în consecință și să dea un verdict în concordanță cu ceea ce au în față.

Eu nu am văzut personal teza de doctorat, dar am încredere că cei care sunt de specialitate și sunt în comisiile respective să nu aibă alte criterii în evaluare, decât cele științifice. Acest lucru este cel mai important.

Aici în joc nu este Victor Ponta. Încă o dată spun. În joc este credibilitatea sistemului educațional din România. În joc este credibilitatea diplomei fiecăruia dintre dumneavoastră, care mergeți în Uniunea Europeană. Dacă nu se rezolvă potrivit legii o asemenea solicitare, orice om care are o diplomă universitară din România va fi privit în Uniunea Europeană cu reticență, spunând că această diplomă din România nu poate avea toate recunoașterile Europene. Sacă ele se soluționează după criterii politice și nu științifice, atunci întregul sistem din România are de pierdut”, a precizat Emil Boc.

 

PONTA A PLAGIAT, precizează comisia Universităţii din Bucureşti

Comentarii Facebook