Bolojan nu vrea liste comune PNL și PSD. Nicolae Ciucă întrebat dacă se teme că Boc și Bolojan vor prelua conducerea partidului


Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat declarația lui Ilie Bolojan din ședința conducerii liberale, unde liderul din Bihor a spus că este ”o eroare” decizia de a forma liste comune cu PSD pentru europarlamentare.

Este părerea dumnealui”, le-a spus Ciucă jurnaliștilor. Acesta a mai precizat că nu-i este ”teamă de nimic”, dacă lucrurile ies prost la europarlamentare. ”Este părerea dumnealui. A fost o discuție, o dezbatere în Biroul Politic Național și, ca atare, fiecare și-a spus cuvântul, la final s-a votat”, a declarat Nicolae Ciucă în Parlament.

Surse care au participat la ședința PNL au declarat pentru Digi24.ro că Ilie Bolojan a fost printre cei câțiva lideri liberali care s-au pronunțat împotriva listelor comune cu PSD. ”Este o eroare să facem liste comune la europarlamentare”, ar fi declarat acesta. Întrebat dacă se teme ca, în eventualitatea unui eșec la europarlamentare, Ilie Bolojan și Emil Boc să preia conducerea partidului, fostul premier a afirmat: ”Nu-mi este teamă de nimic”.

Liderii PNL au discutat într-o ședință a conducerii despre comasarea europarlamentarelor cu localele și liste comune cu PSD înaintea anunțului pe care urmează să îl facă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

În ședință, liberalii, cu câteva excepții, s-au pronunțat în favoarea unei liste comune cu partenerii de Coaliție pentru Parlamentul European.

Decizia de a merge în alianță cu PSD contravine unei alte decizii, luate la finalul anului trecut la Sinaia, când liberalii au decis să candideze în alegeri separat.

Comentarii Facebook