Clujul va avea un mall tip Parndorf! Va fi amplasat la una dintre intrările în oraș, dar nu în Cluj-Napoca așa cum promitea Emil Boc


Știri de Cluj a aflat în exclusivitate că un mall de tipul Parndorf va fi construit în sfârșit la Cluj, dar nu în oraș, ci la intrare. Emil Boc preomitea electotral încă din 2016 un mall de acest tip, dar s-a ales praful de proiect. 

Proiectul mall - ului cu magazine outlet va fi ridicat între Florești și Gilău, pe terenul de 74.000 de mp unde funcționează Piața Auto. 

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a precizat că proiectul este unul bun și necesar pentru dezvoltarea zonei. ”Acolo au fost mai multe propuneri, dar acum am înțeles că se va face un centru comercial de tip Parndorf, care este util pentru zonă”, a spus Salanță.

Legat de problemele de trafic, acesta a spus că în zona se va circula pe două benzi pe sens, iar suplimentar va mai apărea o bandă.

Au fost discuții cu CNAIR București care a avizat proiectul cu o bandă pe sens, dar acolo vor fi două benzi pe sens, așa că se va circula fără probleme. În plus, pentru cei care coboară de pe autostradă va mai fi o bandă, pentru a asigura fluiditate și pentru a se intra rapid la noul centru comercial. Banda a treia pe sensul de mers Gilău - Florești va merge până la benzinăria de pe același sens și așa nu se vor produce ambuteiaje la coborâre de pe autostradă”, a spus Claudiu Salanță.

Un alt lucru bun este mutarea centrului de interes pentru oamenii care stau în zonă. ”Locuitorii din zonă nu vor mai veni spre Cluj-Napoca. De asemenea, am cerut să fie și spații de birouri pentru a atrage și firmele să se mute acolo, iar angajații să nu mai facă naveta spre oraș. Suplimentar, pe acoperișul mall -ului vor fi amenajate terenuri de sport”, a mai spus arhitectul șef al Clujului, Claudiu Salanță.

Acesta a precizat că în zonă va apărea un alt proiect de interes, în sensul giratoriu care merge spre Luna, pe partea cu Someșul. Acolo, un investitor vrea să facă clădiri de birouri pe zeci de mii de hectare, dar proiectul nu a intrat încă în dezbatere.

Proiectul a fost depus de firma care deține Piața Auto, aceiași care au avut lanțul de benzinării Awa din Cluj-Napoca.

mall-floresti.jpg

Primarul Emil Boc a promis un centru comercial de tip Parndorf încă din luna mai 2016, cu puțin timp înainte de alegerile locale. Edilul lansa atunci anunțul că va face la Cluj un outlet ca și celebrul Parndorf de lângă Viena. 

Vrem să facem Cluj Shopping City. Mulţi mi-au spus că merg la Parndorf la cumpărături, pentru că acolo găsesc produse de calitate la preţuri mai mici. Clujul poate avea şansa să devină un obiectiv pentru locuitorii din Transilvania în materie de shopping, având cel mai modern centru de acest fel, unde oamenii pot veni să cumpere la preţuri mai mici. Primăria va pune la dispoziţie terenul, nu vorbim de locaţie, pentru a nu încuraja specula imobiliară. Avem însă mai multe variante şi există deja interes din partea unor investitori”, a declarat Emil Boc. Edilul sublinia că terenul există și că lucrurile vor merge repede înainte.

După alegeri a spus că nu mai există terenul și că va căuta căuta altul. După 8 ani terenul nu a mai fost găsit și proiectul nu e nicăieri. 

Comentarii Facebook