Boc susține că aprobarea în Guvern a Centurii Clujului înseamnă că ”jumătate” din proiect e deja realizat


Primarul Emil Boc spune că deja ”jumătate” din Centura Metropolitană este realizată, având în vedere faptul că drumul a fost aprobat de Guvern.

Este un moment de istorie pentru Cluj, pentru că este un proiect care duce Clujul la nivelul anilor 2030 - 2050”, a declarat primarul Emil Boc.

Întrebat cât reprezintă aprobarea proiectului de către Guvern din realizarea centurii, Emil Boc a spus că ”jumătate”. ”Din realizarea unui proiect jumătate este aprobarea proiectului ca să se facă și ai banii și jumătate e implementarea. Degeaba vrei să implementezi și nu ai proiect și bani, dar și invers. 

Acum, după un număr important de ani în care am făcut documentațiile în locul Guvernului pentru 100 de kilometri de centură (centura, bretelele și nodurile de legătură, plus 35 kilometri de pistă de bicicletă) în valoare de 1,4 miliarde de euro. Acest proiect a trecut de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial.

Înseamnă și banii alocați! Când se aprobă în guvern scrie și sursa de finanțare și suma”, a declarat primarul Emil Boc.

Centura va fi împărțită în două etape. Se va face un tronson de la nodul 5 din Florești și merge până în Apahida, prin Făget, Calea Turzii, Borhanci. Prima etapă va costa un miliard de euro. Vezi AICI detalii și poze.

A doua etapă a proiectului va însemna legarea Autostrăzii Transilvania de nodul 5 din Florești. 

Pentru centură nu s-au făcut încă exproprierile și nici licitația, iar acestea vor mai dura minim 6 luni. 

Comentarii Facebook