Miercuri 24 Aprilie

Propunere legislativă: Viteza trotinetelor să fie limitată la 15 km/oră


Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, propune ca viteza cu care trotinetele electrice pot circula pe drumurile publice să fie limitată la 15 km/h faţă de 25 km/h cât este în prezent. „A venit momentul să spunem STOP agresivităţii” a scris liberalul pe facebook. În România, 13 persoane au murit în accidente în care au fost implicate trotinete electrice, potrivit IGPR.   

Am propus în Comisia juridică un amendament: trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice să aibă viteza limitată la maxim 15 km/h. În prezent, limita este de 25 km/h; mult prea mult! A venit momentul să spunem STOP agresivităţii. A venit momentul să protejăm vârstnicii, copiii şi, în general, oamenii care circulă pe trotuar şi care trebuie să se ferească de cei care nu respectă nicio regulă în utilizarea trotinetelor electrice. Reducerea vitezei setate este o prima soluţie”, a scris Andronache, joi, 3 noiembrie, pe pagina sa de Facebook. 

Amendamentul va intra în dezbatere săptămâna viitoare

Potrivit datelor puse la dispoziție de Inspectoratul General al Poliției Române, în ultimii patru ani, accidentele grave de circulație în care au fost implicați conducătorii de trotinete electrice a crescut de 20 de ori.

Cifrele sunt îngrijorătoare. Au avut loc 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice. Urmare a acestora, 13 persoane și-au pierdut viața, peste 200 de persoane au fost rănite grav și 12 rănite ușor, potrivit aceleiași surse.


Comentarii Facebook