Centura Metropolitană a Clujului se face pe bucăți. Pornește din Florești, unde DN 1 trece la 6 benzi


Centura Metropolitană va fi împărțită în două etape și va costa 1,4 miliarde de euro, a precizat primarul Emil Boc.

Prima etapă va porni de la Spitalul Regional de Urgență din Florești (Nodul 5) și va merge până pe Bulevardul Muncii, până la Nodul 18, la Centura Vâlcele - Apahida.

Centura Metropolitană a Clujului, în valoare de 1,4 miliarde de euro, are finanțarea asigurată, în două etape. 

Etapa unu în implementarea Centurii Metropolitane are o valoare de 998 de milioane de euro, aproape un miliard de euro. Întreaga centură are 100 de kilometri, cu centura propriu-zisă și drumurile de legătură, și mai adăugăm încă 35 de kilometri de piste de biciclete. 

Etapa unu este prima care va intra în implementare și este legată de Spitalul Regional de Urgență. Acesta a fost motivul pentru care etapa unu are ca punct de început Floreștiul cu Spitalul Regional de Urgență. Această centură începe de la nodul 5 Florești și care asigură legătura cu Baciul în această primă etapă, printr-un drum de legătură. Acesta ne va permite să decongestionăm partea care ține de Tăietura Turcului și care ține de Grigorescu.  

Nodul numărul 6 este la Cora / Muzeul Apei, iar apoi pasaj peste DN 1 și mergem la nodul 7 care este capătul Mănășturului / Grigore Alexandrescu. Această structură ne asigură conectarea cu Spitalul Regional de Urgență.

Acest lucru ne va permite extinderea DN1. Acum avem patru benzi de circulație și vom avea 6 benzi, din care patru vor fi pentru circulație și 2 pentru transportul în comun și pompieri / salvare. De asemenea, vom avea o pistă de biciclete de 3 metri. 

La Spitalul Regional de Urgență se va intra de pe DN1, dar și printr-o bretea din spatele Polus”, a explicat primarul Emil Boc.

Untitled1.jpg

Centura va trece pe la marginea cartierul Mănăștur, ca traversa Calea Turzii și va ajunge prin Borhanci la Aeroportul Cluj și apoi la Centura Vâlcepe - Apahida.

În etapa a doua se va lega Autostrada Transilvania de Nodul 5 de la Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Untitled.jpg

Foto: Cu alb este prima etapă a Centurii Metropolitane a Clujului, finanțată din fonduri europene

Untitled1.png

Foto: Cu portocaliu este a doua etapă a Centurii Metropolitane a Clujului, de la Gilău la Spitalul Regional de Urgență

Primarul Emil Boc a mai declarat că în etapa unu se va lucra pe tronsoane. ”Probabil vor fi câteva loturi și nu se va licita totul o dată, pentru a nu avea blocaje. Probabil vom începe cu partea de la Spitalul Regional de Urgență, după care vor fi licitate alte loturi”, a mai adăugat Emil Boc.

Comentarii Facebook