Boc spune că Metroul e mai complicat decât să faci o casă de locuit sau un ”mărunțel de pod”


Primarul Emil Boc este mulțumit că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai Metroului clujean, și i-a mulțumit ministrul Transporturilor (PSD) Sorin Grindeanu, despre care a spus că este un profesionist. 

Întrebat dacă și în alte țări proiectele mari se fac atât de greu, Boc a explicat că: ”Nicio centură sau metrou din lume nu se face fără un proiect tehnic. Vedeți că noi am făcut un pod și am dat de sare, un mărunțel de pod… și când faci o casă este complicat, darmite când faci o lucrare de metrou sau centură. Sunt făcute pentru eternitate. Trebuie găsite toate detaliile, găsită finanțarea…În cazul Metroului din București s-a lucrat în 10 ani, deci totul este de durată”, a spus Emil Boc.

După reactualizarea indicatorilor tehnico-economici, metroul de la Cluj s-a scumpit cu 35%, de la 10 miliarde la 13,7 miliarde de lei. 

Până în 2026 va fi făcută o parte și până în 2030 altă parte din acest proiect important. A fost o muncă destul de grea pentru a se ajunge în guvern. Acum va trebui reluată licitația și apoi se va lucra”, a mai spus Emil Boc, la Napoca FM.

Ca finanțare efectivă, metroul are numai 300 de milioane de euro, adică 1,5 miliarde de lei, restul banilor urmând să fie identificați din alte părți. Activiștii civici se tem că aici se va bloca proiectul.  

Comentarii Facebook