Clujeanul Vasile Dîncu e la un pas să fie demis după o gafă despre războiul Rusia - Ucraina


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ar putea fi demis după o declaraţie neinspirată despre războiul Rusia - Ucraina, iar acum este aşteptat la o discuţie cu premierul. 

Întrebat dacă i-a în calcul o remaniere a Ministrului Apărării, premierul Nicolae Ciucă a spus că ”trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat că: ”Singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea. Negocierea cu Rusia. Este vorba de o negociere internaţională. Ţările lumii, NATO, SUA să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia”. 

Klaus Iohannis i-a dat o replică dură, spunând că doar Ucraina decide ”când, cum şi ce negociază”.

Chiar și şeful PSD, Marcel Ciolacu, l-a lăsat din ”brațe” pe Vasile Dîncu. ”Să ai păreri personale şi crezuri cred că e depăşit şi nu e cazul să avem păreri personale ca ministru al Apărării într-o perioadă de conflict la graniţele României”, a declarat Ciolacu, care a recunoscut că Dîncu a greșit.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a spus că nu înțelege ”deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele, premierul au răspuns. Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment”.


Comentarii Facebook