Boc se laudă că a făcut 2300 locuri noi de parcare din demolarea garajelor. De fapt, sunt numai 147 de locuri noi pentru mașini!


UPDATE

Boc se laudă că a făcut 2300 locuri noi de parcare din demolarea garajelor, dar sunt numai 140 noi!!!

----------------------------

Primarul Emil Boc se laudă pe Facebook, într-o nouă campanie de PR, că a creat 2297 de "locuri noi de parcare" din demolarea a 2150 de garaje. Postarea de pe pagina primarului induce ideea ca alti 2297 de clujeni au de acum loc de parcare. 

In realitate, insa, au fost demolate 2150 de garaje si, in locul lor, au fost create 2297 de parcari. Cu alte cuvinte, numai 147 de parcari sunt in plus fata de numarul garajelor demolate, adica acum inca 147 de clujeni au unde sa isi lase masina.

Restul parcarilor, pana la 2297, sunt locurile de garaj demolate, multe date spre folosință foștilor proprietari de garaje.   

2297 noi locuri de parcare în cartiere rezultate în urma demolării a peste 2000 de garaje în anul 2022.

Primăria a continuat în acest an acțiunile de demolare a garajelor din cartierele clujene. În locul lor au fost amenajate noi locuri de parcare și zone verzi, în cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Mărăști, Mănăștur și Zorilor. De asemenea, în locul vechilor garaje au fost amenajate pe anumite amplasamente puncte gospodărești îngropate.

În 2022, un număr de 2150 de garaje au fost demolate. Continuăm acest program, cu scopul de a îmbunătăți calitatea spațiului public din cartiere”, susține Emil Boc pe Facebook.

Pentru că nu face conferințe de presă deloc și nu îi pot fi adresate întrebări, Știri de Cluj a întrebat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Iulia Perșa, care a spus că ”toate cele 2297 locuri de parcare sunt noi, pentru că înainte pe amplasamentele respective erau garaje”. Aceasta a fost întrebată încă o dată dacă cele 2297 locuri de parcare sunt în plus față de cele 2150 de garaje demolate și a spus că nu. Deci numai 140 de locuri de parcare sunt în plus. 

Cu toate acestea, legea locală e simplă, cei care au avut garaje le demolează și pot cere un loc de parcare. Parcările rezultate în urma demolării garajelor s-au umplut pe loc, semn că majoritatea foștilor proprietari de garaje s-au folosit de dreptul pe care îl aveau. 

Emil Boc sustine ca ca dupa demolarea garajelor si reamenajarea parcarilor, cresterea numarului de locuri de parcare este in unele zone  de 22-24% sau in unele zone de 10%.

Sunt anumite zone unde creșterea numărului de locuri parcare, după reamenajare, este peste media de 22-24%, sunt alte zone cu o rată de creștere de 10%”, spunea Emil Boc.

Ei bine, cele 147 de locuri noi de parcare rezultate din demolarea a 2150 de garaje reprezintă 6,8%, adică nu foarte mult.

Desigur că mai este de luat in calcul si factorul estetic, si, evident, aspectul este mai aerisit in cazul parcarilor, decat in cel al garajelor. 

Comentarii Facebook