Boc riscă în continuare banii clujenilor și amenajează Parcul din Zorilor, care costă 19 mil. lei. Ce se va întâmpla dacă va pierde definitiv procesul?


Primarul Emil Boc a spus că Parcul din Zorilor nu este afectat de procesul pierdut la Curtea de Apel Oradea, deși instanța bihoreană a spus clar că se casează sentința de la Satu Mare și procesul trebuie rejudecat.

Procesul de la Satu Mare a vizat legalitatea prin care s-a făcut această expropriere. Practic, vorbim despre cauza în sine, fondul problemei. Dezvoltatorul imobiliar Sile Pușcaș a cumpărat terenul de pe strada Observatorului, când în PUG se spune că este zonă pe care se poate construi, dar, în cursul anului 2019, municipiul Cluj-Napoca a declanşat procedura de expropriere a imobilelor în suprafaţă totală de 12.095 mp, cu scopul de a amenaja un parc pentru cartierul Zorilor.

Parcul din Zorilor nu se mai poate face! Boc învins la Oradea de Sile Pușcaș. Primarul a făcut o criză de nervi

Consilierii locali au emis o Hotărâre de Consiliu Local pentru a fi achitată suma de 2,2 milioane de euro, pe acest teren, care a fost contestată la Saru Mare. 

Vineri, 1 aprilie, Curtea de Apel Oradea a admis recursul înaintat de Sile Pușcaș, în procesul privind legalitatea exproprierii terenului din Zorilor, unde primarul Emil Boc a promis că va face parc. Tot procesul de până acum, care s-a judecat la Satu Mare, a fost făcut pe genunchi, au spus judecătorii din Oradea, care au trimis spre rejudecare cauza, la Satu Mare. 

Primarul Emil Boc spune acum că amenajarea Parcului din Zorilor va continua, dar este curios ce se va întâmpla dacă vor fi investiți acolo bani publici și procesul va fi pierdut.

Ce spune Emil Boc despre procesul pierdut la Oradea în fața lui Sile Pușcaș

Acest rezultat de la Curtea de Apel Oradea nu s-a închis cu o sentință definitivă, este legat de un studiu de oportunitate, care nici măcar nu face parte din condițiile obligatorii pentru demararea unui parc cum este cel din Zorilor. Noi am vrut să fim mai catolici decât Papa, ca să facem și un studiu de oportunitate. Legea nu ne cere. Studiul de fezabilitate este acela care produce efecte judiciare necesare. În consecință, la ora la care vorbesc nu există niciun impediment juridic ca proiectul să meargă mai departe. Cuantumul despăgubirilor este cel pe care îl va stabili instanța de judecată. Nu este atributul meu, eu am aplicat legea în vigoare. Dacă instanța de judecată va avea o altă părere, vom vedea, acest lucru ține de instanță.

Suntem hărțuiți cu procese în toate colțurile Transilvaniei de către o persoană care a făcut avere în acest oraș pe seama clujenilor. Vreau să vă știți că am făcut eforturi extraordinare ca să se realizeze complexul Platinia. Dacă voiam, noi, Consiliul Local, puteam să nu se facă. Spuneam: Așteptați până se lărgește strada Moților. Dar am zis ”Nu!”. Haideți să-l sprijinim, pentru că e vorba de calitatea vieții și e un proiect important pentru oraș.

Cu acest cetățean n-am băut decât o apă plată de vreo două sau de trei ori, nici nu mai știu, sau o cafea. Dar nu pot decât să fiu mâhnit față de cei 300.000 de clujeni, care, probabil, se așteptau la o altă atitudine din partea unui investitor care se dorește a fi al Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook