Boc nu face CONCEDIERI în Primăria Cluj-Napoca: Nu-i putem înlocui cu roboți. Suntem oricum prea puțini


Primarul Clujului, Emil Boc, a spus că nu este de acord cu reducerea numărului de angajați din Primăria Cluj-Napoca, pentru căactivitatea s-ar bloca.

Trendul a fost pornit de noul președinte al Consiliului Județean Oradea, Ilie Bolojan, care a redus circa 100 de posturi si face economii de milioane de euro la buget. Primarul Emil Boc spune că în Cluj-Napoca numărul maxim al angajaților nu a fost atins, dar nu a știut să spună ce număr maxim prevede legea. 

Vom vedea cum se va întâmpla. Noi oricum suntem sub numărul maxim de angajați cu mult. Noi am prefera să nu mergem cu un număr mare de funcționari. Știți bine că este o lege care spune că primăriile cu peste 300.000 de locuitori trebuie să aibă atâția funcționari... un număr, nu mai țin minte acum. Noi suntem cu mult sub acel număr, pentru că am preferat să îi plătim mai bine pe cei existenți, decât să mărim schema de personal. Asta a fost filosofia după care am mers. E bine să îți ții oamenii motivați. Orice proces de eficientizare a muncii duce la posibilitatea de a rezolva mai repede problemele oamenilor.

Prin excelență, procesele de inteligență artificială pot duce la eficientizare, inclusiv în privința numărului de personal, dar un oraș în extindere cum este Clujul va avea nevoie de mai mulți polițiști locali. Dacă facem un cartier de 240 de hectare, vom avea nevoie de poliție locală care să meargă în teren. Nu poți să îi suplinești cu roboți. Poți să ai sistem video pe arterele de circulație, dar trebuie poliție locală în cartier. Pe de o parte simplifici, dar în extindere ai nevoie de un personal mai mare. La cimitirul din Someșeni este nevoie de personal”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Startul în reducerile de personal din sistemul administrației locale a fost dat de Ilie Bolojan, la Consiliului Județean Oradea. Apoi au urmat și alți administratori publici din țară.

La Oradea economia adusă bugetului local din Bihor după înjumătățirea angajaților de la Consiliul Județean este de aproximativ 6 milioane de euro pe an, dezvăluie șeful județului. Potrivit lui Bolojan, fondul lunar de salarii s-a redus cu 2,4 milioane de lei, adică aproximativ 28,8 milioane de lei (6 milioane de euro) pe an.

La Cluj-Napoca, Primăria are circa 1000 de angajați, care au lefuri ce încep de la 5000 de lei în mână, iar primarul câștigă mai bine ca premierul Ludovic Orban.

Președintele PRO România Cluj, Remus Lăpușan, a criticat faptul că în Cluj-Napoca sunt mai mulți angajați decât la Primăriile din Berlin sau Londra. 

Citeam zilele trecute că Emil Boc are un salariu mai mare ca premierul Orban și nu aș putea să spun că îmi pare rău.

Mulți români compară Clujul cu Bucureștiul, fapt onorant pentru comunitatea noastră și cert este că în multe domenii suntem mai performanți ca Bucureștiul, de la educație, la calitatea vieții, entertainment și până la fotbal, unde suntem chiar campioni.

Însă atunci când aflăm că primăria Cluj-Napoca are mai mulți angajați ca primăriile din Berlin sau Londra, orașe de cel puțin zece ori mai mari, semnele de întrebare sunt evidente iar dacă este să comparăm și raportul șofer angajat al primăriei din Cluj-Napoca – medic clujean, cu raportul șofer angajat al primăriei din Londra – medic londonez, realizăm că bunăstarea multor vechi membri ai PD-L, în locuri de muncă publice la nivel de municipiu, este de-a dreptul nerușinată.

Vă invit să vă minunați – despre cât și cum sunt plătiți oamenii de partid (nu toți) ajunși directori sau simpli angajați ai primăriei Cluj-Napoca”, a declarat Lăpușan.

Comentarii Facebook