Boc: Nu aprob prelungirea contractului de salubrizare stradală fără LICITAȚIE

 

Primarul Emil Boc a declarat că nu este de acord cu prelungirea contractelor pentru salubrizare stradală fără licitație. 

 

Opțiunea primarului este licitație și nu prelungirea cu 4 ani a contractului de salubritate. Contractul de salubritate s-a încheiat în 2005 și expiră în 14 octombrie 2013. Potrivit articolului 8, firmele de salubritate pot solicitat cu 6 luni de zile înainte de expirare contractului prelungirea acestuia cu 4 ani. Am luat act, iar propunerea pe care o ridic în Consiliul Local este de organizare a unei licitații și nu de prelungirea contractului fără licitație.

 

De ce nu s-a făcut licitația mai repede de momentul 9 aprilie? Pentru că exista dreptul firmelor de salubritate de a cere prelungirea contractului fără licitație cu 6 luni înainte de expirarea acestuia, 14 octombrie 2013.

 

Ce se întâmplă dacă vor fi probleme de contestații. Cine ridică gunoiul în 15 octombrie 2013? Avem posibilitatea ca măsură de excepție ca cei care ridică azi gunoaiele să fie în continuare firmele Rosal și Brantner până când va fi avizată licitația. Regula este licitație și nu prelungire”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Tinerii liberali clujeni l-au acuzat pe primarul Emil Boc că vrea să prelungească contractul fără licitație. ”Acești tineri nu știu carte. Dacă nu au făcut carte ce să le cerem mai mult. Să pună mâna pe carte”, a mai spus Emil Boc.

 

Licitația pentru contractul de salubritate stradală ar urma să fie finalizată în termen de 5 luni de zile, dar există posibilitatea ca procedura să fie contestată și blocată în instanță.

 

Valoarea anuală a contractului deținut acum de firmele Brantner Vereș și Rosal este de 18 milioane de lei.

Comentarii Facebook