Duminica 28 Aprilie

Boc la Bruxelles a CERUT ce trebuia să ceară Dăncilă. NU eliberarea infractorilor!

Emil Boc a fost miercuri la Comitetului European al Regiunilor, de la Bruxelles, și a cerut ceea ce trebuia să ceară premierul Viorica Dăncilă, ocupată însă să justifice de ce trebuie eliberați infractorii.

Emil Boc a spus că trebuie simplificate procedurile de acesare fondurilor europene, o problemă arzătoare pentru România și care ar fi trebuit să fie cerută de Guvern și de premierul Viorica Dăncilă, ocupată, însă, cu măcelărirea legilor justiției în favoarea unor condamnați penali care trebuie iertați de pedeapsă.

In cadrul dezbaterii cu privire la “Viitorul Politicii de Coeziune” desfasurata in plenul Comitetului European al Regiunilor, in prezenta Comisarului european pentru politica regionala, Corina Cretu, am subliniat importanta continuarii politicii de coeziune intrucat are efecte concrete si directe in viata fiecarui cetatean al Uniunii Europene. 

Dupa Polonia, Italia si Spania, Romania este al patrulea beneficiar al fondurilor de coeziune in exercitiul financiar 2021 - 2027. 

Am precizat nevoia simplificarii si scurtarii procedurilor de absorbtie a fondurilor europene si necesitatea mentinerii regulii “n+3”actuale si pentru exercitiul financiar urmator”, a spus Emil Boc. 

Pentru perioada 2021-2027 se va aplica pentru prima data un nou instrument de colaborare “city - to - city” intitulat European Urban Initiative, instrument care va permite si Clujului sa finanteze unele proiecte in domeniul inovarii si mobilitatii urbane.

Noua politica de coeziune se va concentra pe 5 obiective tematice ( in comparatie cu 11 in prezent):

1. Smarter Europe

2. A Greener, carbon free Europe

3. A more Connected Europe

4. A more Social Europe

5. A Europe closer to citizens.

Comentarii Facebook