Boc este uimit de frumusețea Parcului Armătura: ”Unde vedeți cenușiu, va fi o explozie de verdeață”


Primarul Emil Boc este încântat de Parcul Armătura și spune că zona care acum e cenușie va cunoaște o explozie de verdeață.

Parcul Armătura este o surpriză foarte plăcută. Abia aștept căldura să vedeți când va exploda verdele ăla, pentru că acolo va fi foarte mult verde. Ceea ce vedeți acum cenușiu, pe acolo va fi verde în câteva săptămâni bune. Va fi o explozie de verdeață într-un parc abandonat și uitat de lume. Parcul Armătura este un obiectiv frumos cu care ne vom mândri. Va fi gata în luna iunie sau chiar mai repede”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Moderatorul emisiunii, Lucian Danciu, nu l-a pus în încurcătură pe Boc cu lucrurile semnalate de ”civicii isterici”, așa cum i-a numit edilul, care au evidențiat că mare parte din vegetația veche a fost distrusă. Acesta a făcut în 10 aprilie  o vizită la Parcul Armătura, proiectul pe care îl încadrează la ”Clujul Verde” și nu a descoperit nereguli. Asta deși, stadiul lucrărilor care a ajuns la 90%, potrivit edilului, nu corespunde planului inițial. În proiectele Primăriei, totul pare frumos și verde, lucrurile însă stau altfel în teren.

Comunitatea ”Someșul nostru” a semnalizat neregulile pe care le-a identificat la lucrările din Parcul Armătura. ONG-iștii spun că ”în ciuda plantărilor unor copaci care vor da umbră peste ani buni, s-au tăiat spre sute de copaci și multă vegetație s-a distrus”. Însă, nu este pentru prima oară când administrația Boc are păreri diferite despre ce înseamnă ”Clujul verde”. Conflictele între cetățeni și Primărie s-au întețit în ultimii ani. Clujenii sunt nemulțumiți de betonarea excesivă a orașului.

Parcul este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea contractului de execuție este de 18.061.962,42 lei cu TVA.

Ce spune Boc despre lucrările de la Parcul Armătura

Clujul Verde, Parcul Armătura: se plantează 205 noi arbori. Stadiul lucrărilor : 90%. Investiție din fonduri europene în valoare de peste 3,6 mil. euro.

Am verificat astăzi lucrările de modernizare a Parcului Armătura - parte a proiectului „Rethinking Someș”. Cu o suprafață de 3,25 ha, parcul dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum și zone de joacă, relaxare și sport. În cadrul proiectului sunt cuprinși 205 noi arbori plantați.

Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal / velo, iar pentru cei care utilizează trotinete sau biciclete electrice au fost instalate stații de încărcare. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern (bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete), iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet.

Malurile Someșului au fost consolidate în cadrul acestui proiect prin următoarele lucrări:

- realizarea unor lucrări de sistematizare a taluzului în vederea facilitării accesului la apă, pe infrastructură de tip rigid;

- realizarea infrastructurii suport pentru lucrările de amenajare a spațiului public”, a transmis Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

2d4506ceebc22a3abf227190c511d373.png

Comentarii Facebook