Miercuri 24 Aprilie

Schimbări majore pentru cei care susțin examene auto! Examinatorii nu vor mai fi polițiști, iar instructorul va putea fi alături de cursant


O propunere legislativă depusă în Parlament prevede schimbări importante la obținerea permisului de conducere. Unul dintre scopurile acesteia este de a facilita examinarea pentru permisul auto. Instructorul va fi alături de cursant în mașină, iar acesta va avea un rol semnificativ în cadrul examenului.

În Parlament, s-a elaborat recent, un nou proiect de lege care prevede schimbări importante în cadrul examenului auto pentru obținerea permisului de conducere. 

Una dintre aceste schimbări majore va prevede ca instructorul să fie cel care stă în dreapta cursantului, în momentul examenului practic. Polițistul va fi, în continuare, prezent în mașină, dar va ocupa bancheta din spate.

O a doua schimbare prevede ca examinatorii să nu mai fie cadre MAI, ci civili, cu scopul de a reduce din deficitul de polițiști care a dus la programarea examenelor practice la 6 luni după examenul teoretic, potrivit EVZ

Unul din motivele înlocuirii polițistului cu instructorul pe locul din dreapte este pentru reducerea stresului la care este supus cursantul în timpul examinării.

Comentarii Facebook