Boc ”amenințări” populiste: Facem la Cluj-Napoca atâtea creșe încât nu o sa fie destui copii ca sa le umplem


Primarul Emil Boc a spus, la dezbaterea pe marginea bugetului Clujului, că va face atâtea creșe, încât nu vor fi copii să pe umple. 

Atâtea creșe o sa facem la Cluj-Napoca ca nu o sa fie destui copii ca sa le umplem, o sa vedeți”, a declarat Emil Boc, dar nu este prima dată când spune acest lucru.

Realitatea este că problema creșelor este critică de circa 10 -12 ani. Municipalitatea știe exact care este nevoia de locuri în creșă, pentru că știe care este numărul nou născuților în fiecare an.

În 2020 - 2021, presiunea părinților a fost tot mai ridicată și a apărut acest nou slogan al primarului Emil Boc. O altă variantă a acestuia este că ”Facem atâtea locuri în creșe, până când le scoatem la mica publicitate, pentru că nu mai vin copiii”.

Dincolo de mesajele strict populiste, părinții achită chiar și 2.000 de lei la creșele private, ar până când vor fi terminate creșele promise de Emil Boc, care nici nu au fost începute, copiii lor nu vor mai avea nevoie de creșe.

Boc ”curentat” de moderatorul emisiunii la o discuție pe tema creșelor: Dacă vă porneați acum 2 ani, acum era rezolvată problema

Primarul Emil Boc a declarat că la Cluj se vor construi atâtea creșe că nu vom avea destui copii să le umplem. Pentru cine plătește acum aproape 2.000 de lei la creșă privată pentru că nu sunt destule locuri la creșe nu publice, declaratia primarului e de un pompierism maxim. Același primar care spunea că în 2023 vom circula pe inelul sudic. Același primar care spunea nu că vom avea o pistă de biciclete spre Florești, ci trei, doar pentru a acoperi că nu există voință politică pentru a face pista aproape de râu, la limita companiei de apă. Strategia lui e simplă: la orice problemă, mărește miza, rezolv-o de două ori, anunță chiar mai multe soluții”, a comentat activistul civic, Adrian Dohotaru, după declarația primarului.

Comentarii Facebook