Boc prevestește sfârșitul pandemiei:„Se va intra curând într-o fază de platou sau fază de dinți de ferăstrău cum se spune”


Primarul Clujului a declarat în cadrul unei emisiuni live că după 15 februarie există toate șansele ca numărul de cazuri COVID să scadă. Emil Boc subliniază că varianta Omicron nu-i chiar atât de agresivă.

Întrebat despre sfârșitul pandemiei, primarul a oferit un răspuns tranșant. 

„Eu cred că va intra curând într-o fază de platou sau fază de dinți, de ferăstrău cum se spune, după care platou și undeva, cred eu după 15 februarie va coborî. Sunt două explicații aici, rata mare este corelată și cu numărul de testări, Clujul are multe soluții de testare, oamenii sunt foarte responsabili, se testează și bine fac. Partea plină, dacă poate fi din toată situația asta complicată este că nu-i atât de agresivă varianta asta Omicron, iar dacă ești vaccinat lucrurile sunt relativ ușoare, cel puțin asta spun statisticile medicale”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live. 

Partea plină a paharului, Omicron nu-i o variantă atât de agresivă

Edilul Clujului încearcă să găsească și partea bună, dacă aceasta există, în toată situația pandemică în care se află România. 

Partea plină, dacă poate fi din toată situația asta complicată este că nu-i atât de agresivă varianta asta Omicron, iar dacă ești vaccinat lucrurile sunt relativ ușoare, cel puțin astea suns statisticile medicale. Am discutat cu domnul Moisescu de la Direcția de sănătate. Domnia sa făcea distincție dintre infecție și boală, el spune că cei care sunt vaccinați fac infecție la nivelul căilor superioare, un guturai, o răceală mai ușoară, cei care nu sunt vaccinați au șanse mari să facă boală, adică să ajungă infecția spre plămâni, iar de acolo sunt complicații, poți ajunge inclusiv la terapie intensivă”, subliniază Emil Boc.

Recomandarea primarului este una singură, să avem dozele de vaccin făcute, atunci cel puțin nu avem probleme cu viața noastră, nu sunt cazuri grave, doar forme ușoare.

„Clujul este orașul cu cea mai mare rată de vaccinați COVID din România, asta este fațeta bună a lucrurilor”, a mai adăugat primarul. 

Comentarii Facebook