Boc abia așteaptă să inaugureze podul Porțelanului, care s-a ”împiedicat” într-un drob de sare


Primarul Emil Boc a vizitat Podul Porțelanului și abia așteaptă să îl inaugureze, deși au trecut 3 ani de la începerea lucrărilor.

Am fost în vizită de lucru pe șantierul de la Podul Porțelanului (obiectivul de investiţii ”Pod peste Râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului în municipiul Cluj-Napoca”). Lucrările se desfășoară conform graficului de implementare, stadiul este de 45% urmând ca luna aceasta să fie poziționate traversele”, a precizat Emil Boc, pe Facebook. 

Noul pod de 62 m va asigura circulația pe două benzi cu lățimea carosabilului de 7 m și trotuare de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Proiectul cuprinde și amenajarea unei piste pentru biciclete cu o lățime de 2 m. Va fi instalat un sistem nou de iluminat public și arhitectural. Durata de viață a podului este de 100 de ani. Proiectul presupune și reconfigurarea circulației în zonă. 

Executantul lucrărilor: Asocierea Freyrom SA-Procons Group. 

Valoarea proiectului: 10.989.213,50 lei (fără TVA).

Lucrările la Podul Porțelanului s-au blocat din cauza unui zăcământ de sare

Podul Porțelanului este un subiect sensibil. Promis de mult timp, lucrările s-au gripat după ce s-a depistat un zăcământ de sare care nu a fost observat la studiile geologice realizate.

Acum, Primăria Cluj-Napoca vrea să se îndrepte împotriva foștilor proiectanți pentru a recupera prejudiciul. Lucrările s-au reluat în februarie 2022.

Comentarii Facebook