Boc a postat imaginile cu el, pe malul Someșului, dar nu și pe cele cu puștii cu care a jucat miuță, pe o înghețată - FOTO


Primarul Emil Boc a postat pe Facebook imaginile cu vizita de lucru făcută alături de ”specialiștii” lui pe șantierul de pe malul Someșului, dar nu a arătat și imaginile cu puștii cu care a jucat fotbal. 

Jurnalistul clujean Ovidiu Cornea l-a prins pe Emil Boc în timpul unei vizite electorale pe șantier și a expus public tot cazul. Boc trăgea la poarta de fotbal, după ce le-a promis înghețată unor copii, iar ziaristul impertinent l-a luat la întrebări, fără succes. Emil Boc nu mai organizează întâlniri cu presa, preferând să cutreiere șantierele alături de fotografii plătiți din bani publici, care nu pun întrebări. 

Emil Boc, deranjat de un ziarist în vizita ”aranjată” pe santierul betonat de la Someș. Copiii cu care a mimat fotbalul: ”Când ne dați înghețata?”

Ovidiu Cornea ar fi vrut să îl întrebe despre betonarea excesivă, dar degeaba. O alt întrebare a oamenilor din Grigorescu este lipsa locurilor de joacă pentru copii.

b5b3ba01691515dca6fb9f5efa5ed649.jpg

Ce a postat Emul Boc pe Facebook, după vizita electorală

Cluj-Napoca: 957 noi arbori în proiectul de revitalizare a malurilor Someșului. Culoar de mobilitate nemotorizată - nou pod pietonal și velo, noi piste de biciclete și zone pietonale, „shared space”, zone de joacă, sport și agrement. Progres lucrări: 72%. Proiect cu finanțare europeană. 

Am verificat lucrările la proiectul de regenerare urbană aferent Luncii Someșului Mic, ReThinking Someș, finanțat cu fonduri europene.

957 arbori noi vor fi plantați până la final în cadrul acestui proiect. Din numărul total de arbori prevăzuți pentru plantare, pe tronsonul intrare Florești - pod Garibaldi sunt incluși 739 noi arbori, iar pe tronsonul Garibaldi - str. Horea, 218 arbori. 

La aceștia se adaugă arborii noi plantați în zona Sălii Sportului (101 arbori) și, mai departe pe cursul Someșului, cei din proiectele pentru Parcul Feroviarilor și Parcul Armătura. Pe lângă copaci - specii adaptate la mediul urban, distribuite în funcție de tipul spațiului public - sunt incluși arbuști și zone de pajiști. 

 „Reîntoarcerea orașului cu fața la râu” este conceptul general care a stat la baza proiectului realizat prin concurs internațional de soluții - derulat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Lucrările se întind pe 146.500 mp; localizare: malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina și zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu. 

Prin această investiție se urmărește:

- îmbunătățirea accesului la râu

- îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport

- amenajarea de spații verzi de calitate

- crearea de zone moderne de promenadă și agrement, respectiv „shared space”, piste velo, zone pietonale - inclusiv construcția unui nou pod pietonal și velo”.

Valoare contractului este de 116.529.465 lei cu TVA.

Comentarii Facebook