Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc, deranjat de un ziarist în vizita ”aranjată” pe santierul betonat de la Someș. Copiii cu care a mimat fotbalul: ”Când ne dați înghețata?”


Primarul Emil Boc a fost în vizită pe șantierul de pe malul Someșului, a tras la poartă, alături de câțiva puști ”momiți” cu înghețată. Era numai cu fotografii de la Primăria Cluj-Napoca, iar jurnalistul Ovidiu Cornea, de la Europa Liberă, i-a stricat planurile, apărând la locul faptei. Pe pagina de Facebook a primarului totul va apărea roz și frumos, pentru că nu mai merge în vizite cu presa de teama întrebărilor.

Exercițiu de imagine al primarului Emil Boc, urmat de inspectarea șantierului în lucru (de un an și jumătate!!!) de pe malul Someșului. A fost iritat de apariția inoportună a ziaristului - subsemnatul - și de întrebarea legată de locul infim lăsat ca spațiu de joacă pentru copii - lucru care îi deranjează pe toți părinții din zonă. Viceprimarul încerca să explice că vor fi mai multe astfel de spații - nu prea înțeleg unde -, dar primarul nu avea chef de oferit răspunsuri... Ar fi fost util să îi întrebe el însuși pe oameni - sau în fine, numeroșii subordonați - despre nevoile si păsurile lor, la fața locului; înainte să se apuce de treabă. Despre infuzia de betoane, dezbătută de locuitorii zonei lângă aprozare, la colț de stradă, dar și în social media, nu am mai apucat să intreb”, a relatrat Ovidiu Cornea, pe Facebook, toată întâmplarea devenită o obișnuință. Primarul Emil Boc se teme de presă și face extrem de rar conferințe de presă. Ultima a fost în ianuarie 2023, iar penultima în ianuarie 2022, ambele făcute pentru a se lăuda cu proiectele pe anul care va urma.

Pentru a sceneta să fie perfectă și exercițiul de imagini la fel, primarul Emil Boc s-a pozat cum trăgea la poarta apărată de copii. Se pare că i-a momit cu înghețată.

Ca fapt divers, copiii cărora le-a tras la poartă edilul în ”descinderea de pe Someș” - la care nu era binevenită presa, ci doar echipa foto-video oficială a Primăriei - au dispărut la câteva minute după, fiind cel mai probabil, fără să aibă ei vreo vină, parte a scenariului. Sunt curios dacă băieții care i-au apărat șuturile trase de primar cu pantofii ”de costum” își vor primi înghețatele promise. Un micuț mai tupeist l-a și întrebat: "Când ne dați înghețata?”. ”Veniți la Primărie după înghețată”. 

Asa că ”pe cai” băieți si la drum. Smart înghețata care se teleportează singură nu s-a inventat, încă, la Cluj. Dar cine știe, în viitor...? :))..Oricum v-ați luat premiul, pe undeva, că nu (vă) trage primarul toată ziua la poartă, ci doar când ”vrea el”. ”Vă răspund cum vreau” e de altfel o expresie favorită a sa... Da, domnule primar, știm,  sunteți un om liber, faceți ce vreți și când vreți, un primar de ispravă pentru care mai nou orice observație e un semn că are cineva ceva cu dumneavoastră... Poate că mai degrabă oamenii au obiecții legate de unele lucruri pe care le inițiați, aprobați, sau nu le faceți - vezi centura metropolitană (lipsa ei mai bine zis) - în care nevoile lor par să conteze (tot mai) puțin... Și par din ce în ce mai mulți”, a încheiat Ovidiu Corean relatarea de la vizita primarului Emil Boc din șantierul de pe malul râului Someș, care pare desprinsă din vremuri de tristă amintire când vizitele erau aranjate pentru a da bine la popor.

Foto: Ovidiu Cornea / Facebook

Comentarii Facebook