Duminica 28 Aprilie

Baza Sportivă Farmec, aflată în proprietatea primăriei, este catastrofă! Clujean: „Mai bine mi-ar spune ca nu o să facem, decât amăgit cu OSĂ”


Cartierul Mărăști nu are niciun teren de sport cu acces general și gratuit, chiar dacă e al doilea cartier al Clujului. Deși în calitate de „dormitor a Clujului” este adesea menționată localitatea Florești, adevărul este că în Cluj-Napoca mai sunt cartiere care pot primi același calificativ. Copiii din Mărăști de exemplu se joacă la lumina făcută de casele de pariuri din piață, fără un loc unde să poată petrece o serile, într-un spațiu luminat și protejat. Primăria Cluj promite de mult timp să amenajeze corespunzător Baza Sportivă Farmec, însă totul a rămas la „OSĂ”, spun civicii clujeni.

„Baza Sportivă Farmec în proprietatea primăriei este catastrofă! Vrem un parc Farmec extins cu centru comunitar, sport pentru toți și acces la Canalul Morii

Solicit primarului Emil Boc să își respecte angajamentul și să aloce buget toamna asta pentru proiectul de bază sportivă în Parcul Farmec. Locul acesta nu merită să fie abandonat, mai ales că e unul dintre locurile copilăriei mele și îmi amintesc cum veneam aici la fotbal, la joacă, cum exploram Canalul Morii.

Cartierul Mărăști nu are niciun teren de sport cu acces general și gratuit, chiar dacă e al doilea al Clujului. Deschiderea curților școlilor încă se lasă așteptată la marea majoritate, de aceea trebuie folosite terenurile de sport și fosta pizzerie ca centru comunitar.

Designul temei de proiectare trebuie sa fie participativ, nu pasat doar la Departamentele de Investiții și Spatii Verzi, trebuie și Departamentul de Urbanism implicat, dar mai ales cetățenii.

E vital și ca proiectarea să vizeze Canalul Morii astfel încât să nu se pună mai mult beton, ca la parcările din dreptul Parcului Farmec, ci trepte la apă.

Am participat în fiecare an la dezbaterile pe buget, dar mărturisesc că deja s-au adunat zeci de angajamente neonorate. Mai bine mi s-ar spune ca nu o să facem, că nu există capacitatea, decât amăgit cu OSĂ. 

Problema după ce e asumat la buget un proiect e că ești pasat pe la departamente, nimeni nu își ia nicio responsabilitate, iar dacă totuși se întâmplă ceva, nimeni nu te întreabă cum vrei sa fie tema de proiectare decât dacă faci petiții, reclamații, strângi zeci sau sute de oameni ca să simtă primăria ca e o presiune civică. 

Lucrurile nu ar trebui sa stea așa, ar trebui sa existe un dialog constant, fizic, nu sa nu ți se răspundă cu lunile sau cu răspunsuri în doi peri. Terenuri de sport la liber într-un cartier cu zeci de mii de locuitori, un centru comunitar indoor, zone de plimbare la Canalul Morii, nu parcări, nu sunt găselnița cuiva, o să fie plin, există cerere, că în continuare cartierele sunt dormitor”, a transmis activistul clujean Adrian Dohotaru pentru „Clujul civic”.

Citește și: „Acesta e orașul în care trăim” - Copiii se joacă în Mărăști la lumina caselor de pariuri, locul pierzaniei - FOTO

Comentarii Facebook