Bataie de joc! E.ON Gaz a spart de trei ori strada Campului, reabilitata in 2010! Primaria a aplicat amenzi - FOTO


Firma E.ON Gaz a fost amendata de Primaria Cluj Napoca pentru ca a spart in noaptea de 10 spre 11 martie de trei ori strada Campului la intersectia cu strada Izlazului.

Amenda aplicata firmei de distributie a gazelor naturale este de 6.000 de lei, deoarece pentru niciuna dintre spargeri nu a fost achitata taxa speciala de spargere conform HCL 488/2010. In plus, doua dintre aceste interventii nici macar nu au fost anuntate Primariei municipiului Cluj-Napoca.

"Am dispus amendarea companiei si monitorizarea de catre angajatii primariei a tuturor lucrarilor de pe domeniul public, pentru ca astfel de interventii, neanuntate, neavizate si nesemnalizate pot pune viata unor clujeni in pericol. Mai mult, numarul mare de spargeri pe care compania E On l-a realizat pana acum ne face sa ne gandim daca politica de investitii a acesteia este corelata cu starea reala a retelei pe care o gestioneaza" a declarat viceprimarul Radu Moisin.

Reprezentantii primariei Cluj Napoca precizeaza ca, de la inceputul anului, "compania E On a realizat deja de la inceputul anului pana astazi un numar impresionant de spargeri, ajungand deja la cifra de 301 interventii in urgenta. Pentru niciuna dintre aceste spargeri nu a achitat taxa instituita prin HCL 488/2010 de 100 de lei pentru fiecare spargere in urgenta, prejudiciul la bugetul local ridicandu-se deja la 30.100 de lei".

Prin Hotararea COnsiliului Local 488/2010, a fost aprobata instituirea unei taxe pentru spargerea strazilor, dar E.ON Gaz a contestat decizia.

Tribunalului Mures a respins insa in 25 februarie 2011 cererea acesteia.


Citeste si...

Primaria introduce din 2011 taxa pentru spart drumuri

Strada Campului a fost sparta de EON Gaz, dupa ce a fost data in folosinta de curand! Oamenii sunt disperati - VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook