Primarul din Calatele, Petru Toadere, repus in functie de prefectul Stamatian, desi este condamnat pentru luare de mita! - EXCLUSIV

 

Primarul din Calatele, Petru Toadere, isi reia functia dupa ce a fost suspendat timp de un an si jumatate cat timp a fost cercetat pentru luate de mita. Toadere este condamnat in acest dosar si a facut recurs.

Primarul interimar al comunei Calatele, Vasile Tripon, a declarat pentru Stiri de Cluj ca exista un ordin al prefectului Florin Stamatian, prin care fostul primar este pus in drepturi.

"El a fost suspendat din functie pe perioada in care a fost anchetat pentru luare de mita, iar acum a fost condamnat cu executare la 3 ani de inchisoare si a facut recurs, dar profita de un vid legislativ si acum pretinde sa fie repus in functie pentru ca nu mai e sub cercetari penale", a declarat Vasile Tripon.

"Domnul prefect a dat o dispozitie prin care Toadere este repus in fucntie si il asteptam luni, 14 martie, cand avem consiliu local sa ne-o prezinte. Va trebui sa respectam legea si sa il repunem in functia de primar al comunei Calatele", a mai spus Tripon.

Petru Toadere, primarul comunei Calatele, a fost arestat de procurorii DNA in luna decembrie 2009 dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 5.000 de euro, de la doi oameni de afaceri.

Edilul din Calatele a luat banii pentru a le facilita obtinerea unor avize in vederea deschiderii unei mine de granit pe raza comunei Calatele.

Primarul a fugit, dar s-a predat cateva zile mai tarziu.

Primarul Petru Toadere a fost acuzat de procurorii DNA ca a intervenit pe langa reprezentantii Consiliului Local Calatele pentru a obtine avizelor necesare deschiderii minei de granit. Toadere ar fi solicitat pentru toate aceste "favoruri" 10.000 de euro, 5.000 in avans si 5.000 la finalul "tranzactiei".

Comentarii Facebook