Marti 15 Iunie

Băsescu: România nu va merge înapoi. Nu sub preşedinţia mea

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la întâlnirea cu diplomaţii români, că România nu va merge înapoi.

 

Am văzut destule reveniri la abordări din perioada comunismului şi parcă mi se pare că una poate fi foarte bine adaptată la situaţia noastră, cu o singură modificare. Ştiţi că se tot dădea celebrul citat, dacă nu ştii te învăţăm. Pe noi UE are toată disponibilitatea să ne înveţe. Dacă nu poţi, te ajutăm şi avem, slavă Domnului, destui bani pentru asistenţă tehnică pe care trebuie doar să îi cheltuim. Dar, dacă nu vrei, nu te mai obligă nimeni, te abandonăm. Nu se poate spune că România că nu a fost ajutată, că nu a fost învăţată, dar, dacă clasa ei politică nu vrea, UE o va abandona”, a spus Traian Băsescu.

 

El a precizat că în acest moment toate interesele României sunt spre vest.

 

De aceea, cred că este esenţial ca această clasă politică, buni, răi, ăştia suntem, să aibă acea abordare politică care să dovedească că România vrea să meargă înainte, alături de aliaţii noştri. Nu avem altă soluţie, iar drumul nostru nu este spre Est, nici cultural. Sigur, spre Est avem toată amiciţia, dar toate interesele noastre sunt spre Vest”, a mai spus el.

 

Băsescu a contrat și declarațiile lui Victor Ponta care spunea ”nu vă amestecaţi în treburile noastre interne”. ”Parcă auzeam poveştile cu neamestecul de dinainte de Revoluţie”, a mai spus șeful statului.

 

Avem obligaţia să nu risipim sacrificiile pe care românii le-au făcut. (...) Dar de aceea suntem politicieni şi dumneavoastră diplomaţi, ca să ne asumăm şi aceste eforturi. Nu ştiu cum îşi poate imagina cineva o Românie izolată, în care ambasadorii statelor membre se întâlnesc separat ca să discute situaţia României", a mai adăugat Băsescu.

Comentarii Facebook