Basescu: In 2011 vom avea o crestere economica de 2%, dar trebuie sa luam 6 miliarde de euro imprumut


Traian Basescu a declarat in Parlament ca Romania iese din criza si anul viitor va avea o crestere economica de 2%, dar ca va avea nevoie si de un imprumut de la FMI, in valoare de 6 miliarde de euro.

"Romania are nevoie de imprumuturi in continuare. in 2011 vom semna un nou acord cu FMI. Datorita deficitelor, lipsei de reforme structurale, nimeni nu imprumuta Romania pe termen lung. Romania in momentul de fata are probleme uriase in a contracta imprumuturi cu scadenta la trei ani. Mentinerea intr-un acord cu FMI este legata direct de credibilitatea noastra in fata investitorilor straini si obtinerea la finele lui 2011 a unui rating in categoria A. Reformele acestea nu sunt de stanga sau de dreapta, ci de responsabilitate pentru reforma statului, asumate de Romania prin aderarea la UE", a declarat presedintele Traian Basescu.

Seful statului a mai spus ca Romania nu isi mai poate permite sa plateasca salarii unor functionari incompetenti si bolnavi inchipuiti. Basescu i-a dat ca ajutor pe asistatii sociali, care au aju8ns la 13.9 milioane in 2008, fata de numai 6 milioane in 2004.

"Datele statistice arata incurajator. In primul rand, putem spune ca am depasit varful crizei economice, dar nu si pe cel al crizei sociale. Incet, incet, economia noastra iese din recesiune, productia industriala e deja in crestere de cateva luni. Putem vorbi despre un optimism prudent atunci cand ne gandim la relansarea economica", a mai sous Traian Băsescu.

Comentarii Facebook