Băsescu îl amenință pe Ponta cu filmări din alte discuții: ”Se poartă ca un pisicuț”



Președintele Traian Băsescu a anunțat că este pregătit să facă publice mai multe filmări realizate în cadrul discuțiilor pe care acesta le-a avut cu premierul Victor Ponta.

Băsescu susține că premierul a venit total nepregătit la discuția despre promulgarea legii privind reducerea CAS-ului și a aruncat cu vorbe folosite de orice parlamentar.

"Nu avea niciun fel de cifră pregătită, aveau doar povești. Erau enunțuri pe care orice parlamentar le face. Ei nici acum nu știu cum vor compensa deficitul la fondul de pensii, un deficit de 18 miliarde. Și cu pensiile nu e de joacă, pentru că toți știm că ele trebuie plătite. Soluții sunt, dar depinde de impactul lor. Dacă te referi la creșterea fiscalității, la creșterea de impozite pe mașini, pe locuințe, la reapariția impozitului forfetar. O astfel de măsură poate fi aplicată atunci când ai un trend crescător al numărului de salariați”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Șeful statului precizează că a făcut publică înregistrarea discuției din cauza faptului că a fost deranjat de afirmația premierului Ponta, care spunea că acesta ar fi jignit ministrul Finanțelor.

M-a deranjat faptul că a spus că m-am purtat cu un bădăran cu doamna ministru. A fost o discuție corectă, în care nu am jignit-o, iar faptul că Victor Ponta a făcut declarații extrem de urâte... sunt lucruri pe care nu le mai poți tolera”, mai precizează Băsescu.

Președintele a anunțat că este pregătit să facă publice și alte filmări, din timpul discuțiilor avut ce prim ministru de-a lungul timpului, prin care să arate cum se poartă de când a fost numit în funcție.

Dacă la un moment dat voi lua decizia de a face publice discuțiile pe care le-am avut cu Victor Ponta, nu există niciun protocol, acolo se filmează. S-ar putea să-l arăt cum se poartă de când e premier. Că se poartă ca un pisicuț. Dacă vom ajunge la stadiul în care să perpetueze această minciună publică, voi fi obligat să iau măsuri. De regulă, discuțiile noastre au avut un suport economic. Niciodată nu a fost pregătit, întotdeauna a venit cu un ministru mai bine sau mai prost pregătit, dar el nu a fost niciodată pregătit. Nu mă ascund că aș fi preferat să vină cu Gherghina, secretarul de stat, decât cu doamna ministru", a subliniat Traian Băsescu.

Comentarii Facebook