Au început lucrările pentru modernizarea străzii Universității. Vezi ce străzi din Cluj-Napoca vor deveni pietonale


A început șantierul în centrul municipiului Cluj-Napoc. Atât strada Mihail Kogăniceanu, cât și strada Universității, devin străzi pietonale.  

S-a dat startul unuia dintre cele mai importante proiecte de pietonalizare din zona istorică a orașului, finanțat din fonduri europeane. Au început lucrările de modernizare pe strada Universității, tronsonul cuprins între strada Avram Iancu și strada I.C. Brătianu, desfășurate în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.

Parcarea de pe strada Universității va fi desfințată

În prima etapă, se vor executa lucrări pe trotuarul adiacent numerelor fără soț și în zona de parcare amenajată pe strada Universității, determinând interzicerea completă a parcării, parcările existente urmând să fie desființate.

Circulația pietonilor se va realiza pe culoare pietonale delimitate și asigurate de către executant pe zona lucrărilor și pe trotuarul adiacent numerelor cu soț. Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRL.

Obiectivul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai Hermann Oberth Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu și strada Iuliu Maniu.

Proiectul prevede pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi în aria menționată, pe care accesul pentru mașini să fie deschis doar riveranilor sau în situații de urgență, prioritate având bicicliștii, care vor putea circula la comun cu pietonii, în așa numitul concept de „shared space”.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene este de 48 de milioane de lei - 48.721.315,94 lei (inclusiv TVA pentru categoriile de cheltuieli la care se aplică), adică aproximativ 10 mil. euro. Termenul pentru execuția întregului proiect este de 19 luni de la data demarării lucrărilor.

Sursa foto: ClujLife


Comentarii Facebook