USR PLUS Cluj, reproș la adresa lui Boc: „Domnule Boc, susțineți plagiatorii? Ministrul Educației a plagiat 13 capitole”


USR PLUS cere demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei, după acuzațiile de plagiat și îl provoacă și pe edilul clujean să își expună părerea cu privire la acest subiect. Reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B), lucru demonstrat într-o anchetă publicată de jurnalista Emilia Șercan. 

USR a depus la Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatelor prin propriul proiect de lege a educației. Iar acum, USR PLUS Cluj cere și edilului clujean să se „implice”, ținând cont de faptul că Emil Boc este și profesor universitar. 

Domnule Boc, susțineți plagiatorii?

Acum 2 zile, jurnalista Emilia Șercan a demonstrat că Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a plagiat 13 capitole!

De atunci și până acum, prof. univ. dr. Emil Boc tace! Nicio reacție! Nicio condamnare a plagiatului! Nicio solicitare de demisie!

Ce a făcut USR în acest timp?

A cerut din primele ore demisia lui Sorin Cîmpeanu!

Astăzi a depus în Parlament moțiune simplă împotriva ministrului!

A cerut desecretizarea lucrării de doctorat a lui Sorin Cîmpeanu!

Clotilde Armand a cerut autorităților franceze retragerea titlului “Palmes academiques” și a notificat Agenția Universitară a Francofoniei, al cărei președinte este Sorin Cîmpeanu, că un astfel de caz duce în derizoriu ideea de merit, de etică și de performanță academică.

Emil Boc a închis ochii. Noi nu putem închide ochii la așa ceva, nu putem să ne resemnăm. “Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” Iar noi am ales să facem ceva. Cazul de plagiat al ministrului Educației nu trebuie ignorat așa cum vor cei care plătesc bani mulți pentru “liniște”.”, scriu cei de la USR PLUS Cluj pe pagina de Facebook. 

Comentarii Facebook