Vineri 2 Decembrie

„O mână spală pe alta”! Cum se apără Sorin Cîmpeanu în scandalul în care e acuzat de plagiat


După trei zile de răspunsuri sfidătoare și ironice, la întrebările adresate de jurnaliști în legătură cu plagiatul ministrului Educației, Cîmpeanu vine cu o „dovadă” care ar demonstra în opinia sa că el nu a plagiat. 

Sorin Cîmpeanu, publică pe pagina sa de Facebook o „mărturie edificatoare” - un document elogiu la adresa sa semnat de Ioan Pleşa, unul dintre profesorii universitari al căror nume este acuzat că l-a înlocuit dintr-un curs. Documentul este însoțit de explicația lui Sorin Cîmpeanu: ”Acuze demontate şi de această dată - mărturia edificatoare a profesorului Ioan Pleşa”, scrie Hot News.

În documentul de două pagini, Pleșa îi face un "CV" lui Sorin Cîmpeanu, enumerând etapele de după absolvirea Facultătii de Îmbunătățiri Funciare, când a lucrat (16.09.1991- 06.04.1992) ca inginer proiectant la Institutul de Îmbunătățiri Funciare, fiind "angajat prin repartiție guvernamentală", până la promovarea prin concurs, în 2001, pe postul de conferențiar universitar, devenind titularul disciplinei Îmbunătățiri Funciare, și promovarea pe postul de profesor universitar, după 15 ani de activitate didactică, pe postul de profesor universitar.

Pleșa spune că în iulie 2020 Sorin Cîmpeanu și-a susținut sub îndrumarea sa teza de doctorat în domeniul Agronomie - specializarea Îmbunătățiri Funciare, „o teză cu un nivel științific ridicat, care respectă toate rigorile cercetării, având și importante valențe aplicative". Pleșa mai spune că a făcut parte din toate comisiile de concurs (pentru posturile de preparator, asistent universitar, șef de lucrări, conferențiar și profesor universitar), și că a "apreciat de fiecare dată, în mod deosebit, calitățile profesionale și umane ale dlui Cîmpeanu Sorin", notează sursa citată. 

În anul 2006, pe baza foarte bunei colaborări, de aproape 15 ani, strict în interesul didactic al pregătirii studenţilor, am considerat oportun şi necesar ca domnul Sorin Cîmpeanu, devenit prin muncă proprie titularul disciplinei Îmbunătăţiri Funciare să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat şi pe care l-am perfecţionat vreme de 15 ani”, se mai arată în documentul atribuit lui Pleşa.

Reamintim că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, între care Ion Pleșa, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Jurnalista Emilia Șercan a scris în PressOne că Sorin Cîmpeanu şi-a însuşit prin plagiat 13 capitole publicate anterior sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Scrisoarea publicată de Sorin Cîmpeanu: 

c1.jpeg

c2.jpeg

Comentarii Facebook