Anunțul lui Iohannis de la Paris. S-a întâlnit cu românii din Diaspora


Președintele Klaus Iohannis a efectuat, marți, o vizită oficială în Franța, iar la ambasada de la Paris șeful de stat s-a întâlnit cu mai mulți români care l-au votat în noiembrie.

Acesta le-a transmis și un mesaj tuturor românilor din Diaspora, prin intermediul paginii sale de Facebook.

"I-am întâlnit aseară, la ambasada noastră din Paris, pe mulți dintre românii care m-au votat în noiembrie anul trecut, stând ore întregi la coadã, în frig și ploaie. Lor și celor ca ei clasa politică le datorează o mai bună organizare a sistemului de vot în străinătate, așa cum am subliniat în cadrul consultărilor cu partidele politice și în recentul discurs adresat Parlamentului. Am înțeles mesajul românilor din străinătate: ei vor să se întoarcă acasă, într-o Românie care își respectă cetățenii și știe să le arate că are nevoie de competența fiecăruia dintre ei.

Legătura specială cu românii din diaspora nu este dată de votul din 16 noiembrie în sine, ci de ceea ce a stat în spatele lui. Și anume patriotism, spirit civic, conștiința libertății și a puterii de a decide prin vot, maturitate. Nu suntem un popor resemnat, ci o națiune puternică și conștientă, cu aspirații mari. Aceste aspirații, împărtășite și de românii din diaspora, și de cei de acasă, am privilegiul să le reprezint și datoria să le împlinesc. Știu aceste lucruri și le am mereu în minte în exercitarea mandatului meu", a postat Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook