Anunțul de ultimă oră al lui Klaus Iohannis: Este obligatorie reglementarea folosirii Ordonanțelor de Urgență


Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni după-amiază, că guvernarea PSD a eșuat, precizând că este obligatorie reglementarea folosirii Ordonanțelor de Urgență, adăugând că este nevoie de o modalitate de contestare a acestor ordonanțe. 

Vom avea referendum pe data de 26 mai. Guvernarea PSD a eșuat, promisele spitale, în special spitalele regionale nu mai există nici pe hârtie, autostrăzile s-au pierdut în sertarele ministerului, economia suferă din cauza experiementelor făcute de PSD. Cel mai grav este ca asaltul PSD asupra justiție nu se mai termină, un asalat continuu care a început cu OUG 13, acea ordonanță prin care PSD-iști au vrut să scape de justiție prin amnistia și grațierea corupților. Tema nu numai că nu a fost abandonată de PSD. Această temă trebuie clarificată, nu pot să accept că există amnistie și grațiere pentru corupți”, a precizat Klaus Iohannis, scrie realitatea.net.

Șeful statului a mai spus spus că o imensă problemă a apărut pe parcursul guvernării PSD. ”Și știm ce vrea PSD. O problemă sunt și Ordonanțele de Urgență care se dau într-un mod netrasparent”, a completat Iohannis, adăugând că trebuie să existe o modalitate de contestare a Ordonanțelor de Urgență ale Guvernului.

Am decis să fac o reconsultarea a Parlamentului pentru largirea ariei de cuprindere a referendumului”, a mai spus acesta.

Avertizez Guvernul României să nu dea o vreo Ordonanță pe domeniile justiție sau politică penală până nu se exprimă poporul și nu se cunoaște voința suverană a românilor”, a încheiat președintele Iohannis.


Comentarii Facebook